Thumbnail
Ανακοίνωση

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης και η Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας(κ. Μπαλόμπας Παναγιώτης, κ. Γιαννουλάκης Θεολόγης, κα Παπάζογλου Χρύσα, κ. Φελέκης Ιωάννης), παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χαλκηδόνος, στα Κουφάλια του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση της α΄ φάσης της Μαθητείας (σχολικό έτος 2016-17) και στην εξαιρετική επιτυχία που έχει η τρέχουσα β΄ φάση υλοποίησης (σχολικό έτος 2017-18) στην οποία συμμετέχουν 750 μαθητευόμενοι/μαθητευόμενες, απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. της Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαρίστησε τους δημάρχους για την έως και σήμερα πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση του νέου θεσμού της Μαθητείας, χάρη στην οποία 194 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων υλοποιούν, το τρέχον σχολικό έτος 2017-18, μαθητεία σε Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα 26 από τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν «αγκαλιάσει» το θεσμό της Μαθητείας και βοηθούν τους νέους και τις νέες να αποκτήσουν πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες, στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Κλείνοντας ζήτησε τη συνέχιση της προσπάθειας για καλύτερη και ποιοτικότερη σχέση μεταξύ των δήμων με τα τοπικά ΕΠΑ.Λ., και αναφέρθηκε στο θέμα του προγραμματισμού της μαθητείας για την επόμενη σχολική περίοδο και ζήτησε τη συνεργασία περισσότερων δήμων στο θεσμό της Μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.  Ακολούθησε σύντομη ανάλυση του θεσμού της Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., με προβολή ηλεκτρονικής παρουσίασης, από τον υπεύθυνο μαθητείας της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπαλόμπα.

Κατόπιν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι όλοι οι δήμοι θα πρέπει να στηρίξουν το θεσμό της Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και παράλληλα ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και της Ο.Υ.Μ., έτσι ώστενα ενημερωθούν εγκαίρως όλοιοι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας,για καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία της επόμενης φάσης υλοποίησης του θεσμού.

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθέατρο ΑΠΘ με φοιτητές
«Talent Visa» και ξένοι φοιτητές: Ανοίγουν οι πόρτες των ελληνικών ΑΕΙ
Δικαίωμα 12μηνης διαμονής σε κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών – Τι αλλάζει σε «Talent Visa» και άδειες διαμονής για ΑΕΙ - Κολλέγια
«Talent Visa» και ξένοι φοιτητές: Ανοίγουν οι πόρτες των ελληνικών ΑΕΙ
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τροχαίο δυστύχημα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Πέθανε ο οδηγός της μηχανής που συγκρούστηκε με νταλίκα
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης