Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

«Αγαμέμνων» Αισχύλου (από την τριλογία Ορέστεια)

σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, 21:00, αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, Τιμή 15 ευρώ

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει για τη μετακίνηση των μελών της ΔΩΡΕΑΝ δυο (2) πούλμαν. Το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη παράσταση είναι 15 ευρώ / άτομο. Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για τους συναδέλφους που είναι μέλη της ΕΛΜΕ μας (και για τον έναν ή μία συνοδό τους).

Η διαδικασία κράτησης των θέσεων θα γίνει ως εξής : κάθε σχολείο θα αποστείλει στο e-mail της ΕΛΜΕ ([email protected]) μέχρι τις 8 Ιουνίου 2018, τα στοιχεία των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να πάνε στο θέατρο με συνημμένο αρχείο xls με τις εξής 4 στήλες : Σχολείο, Ονοματεπώνυμο, Θέσεις για το θέατρο (καταρχάς 1 ή 2 θέσεις για κάθε συνάδελφο και, αν περισσέψουν θέσεις μπορεί και επιπλέον), θέσεις στο πούλμαν

Επειδή υπάρχει δέσμευση η καταβολή του χρηματικού ποσού να γίνει μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018, ο σύνδεσμος της ΕΛΜΕ σε κάθε σχολείο πρέπει να συλλέξει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018 τα χρήματα των ενδιαφερομένων συναδέλφων του σχολείου του και να τα έχει παραδώσει – κατόπιν σχετικής επικοινωνίας – σε κάποιο  μέλος του Δ.Σ.  Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την ακριβή ώρα παραλαβής των καταστάσεων στο email της ΕΛΜΕ.

Η υπόθεση του έργου:

Το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Ο Αγαμέμνων μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη και το παλάτι, φέρνοντας μαζί του ως αιχμάλωτη την τρωαδίτισσα πριγκίπισσα, ιέρεια του Απόλλωνα, μάντισσα Κασσάνδρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με στόμφο και τιμή, ωστόσο πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται πως η ενθουσιώδης της υποδοχή υποκρύπτει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης για το φόνο της κόρης τους, Ιφιγένειας, που ο Αγαμέμνονας θυσίασε στην Αυλίδα, για να ξεκινήσουν τα πλοία της εκστρατείας δέκα χρόνια πριν. Το κόκκινο χαλί που στρώνει για να τον δεχτεί οδηγεί σ’ ένα λουτρό αίματος όπου, με τη συνέργεια του εραστή της Αίγισθου, θα πνιγούν και ο ίδιος και η ερωμένη του.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου οι πρωταγωνιστές είναι καταδικασμένοι να υποφέρουν και να πεθάνουν∙ τα μέλη του χορού να υποφέρουν και να επιβιώσουν, να ξανασκεφτούν τα δεινά τους και να βρουν μια διέξοδο. Σε μια πολιτεία που είναι καταδικασμένη στην αυτοκαταστροφή, οι πολίτες − που εκπροσωπούνται από τον χορό− πρέπει να βρουν τη δύναμη και την πίστη να επαναπροσδιορίσουν τις ηθικές και πολιτειακές τους αξίες για να επιβιώσουν.
Πιστεύω ότι το κύριο θέμα της συγκεκριμένης τραγωδίας είναι η αφύπνιση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών. Πρόκειται για την αρχή της σύγκρουσης: οι υπάκουοι πολίτες αισθάνονται αναπόφευκτη την αντίδρασή τους στην κατεστημένη τάξη πραγμάτων.

Μετάφραση : Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία : Τσέζαρις  Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κουστούμια : Κέννυ Μακ Λέλλαν
Μουσική – Μουσική Διδασκαλία : Χάρης Πεγιάζης

Βοηθός σκηνοθέτη : Συγκλητική Βλαχάκη
Παίζουν οι : Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Ιώβη Φραγκάτου κ.ά.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4