Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Ειδική ρύθμιση για τους μαθητές Μάνδρας-Νέας Περάμου


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 5 Φεβρουάριος, 2018 - 10:11 | Στην Κατηγορία:

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

         H  A΄ ΕΛΜΕ  Δυτικής Αττικής, έχοντας  βιώσει την τεράστια ανθρωπιστική και υλική καταστροφή που προήλθε από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής, στις 15 Νοεμβρίου 2017 και ζώντας από κοντά την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των περιοχών αυτών να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με αρκετούς από αυτούς να έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, να προσπαθούν να διαβάσουν μέσα σε ημικατεστραμμένα  σπίτια και να έχουν κινδυνεύσει οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία.

        Συγκεκριμένα, προτείνουμε να ισχύσει για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που διαμένουν στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής, ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που ίσχυσε και στο παρελθόν, για μαθητές περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμοί κ.τ.λ), ως προς τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή τουλάχιστο τη μοριοδότησή τους κατά τα πρότυπα αθλητών και πρωταθλητών μαθητών για επιπλέον ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ για το σχολικό έτος 2017-18.

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα