Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης"

Την Κυριακή 12/11, στις 10.00 πμ, στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας. Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Δεκάδες εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, αντιρατσιστικοί, αντιφασιστικοί συντονισμοί και πρωτοβουλίες καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας να συμμετέχει μαζικά κι ενεργητικά,

ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ (ΣΕΠΕ) «Αριστοτέλης», Λαϊκή Συνέλευση Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, οι Εκπαιδευτικοί του 144ου ΔΣ Αθηνών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Απόφοιτοι του 144ου ΔΣ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Αθηνά Ν. Σμύρνης, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Κ. Σωτηρίου, Α’ Αθηνών, Γληνός, Περικλής, Παρθενώνας, Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος, Έλλη Αλεξίου, Ρ. Ιμβριώτη, Σωκράτης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Ζ’ Θεσσαλονίκης, οι ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ε’ Ανατ. Αττικής, Δ’ Ανατολικής, Νότιας Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Αττικόν, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Εργατικών σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων), ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza και πολλές ακόμα συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.

Γιατί δεν θέλουμε το δηλητήριο του φασισμού να εισχωρήσει στη σκέψη και την καρδιά των παιδιών μας, γιατί δε θέλουμε να βρουν χώρο τα σκοτάδια του ανορθολογισμού και του τρόμου, ο κανιβαλισμός των ναζιστικών ιδεών και η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

Γιατί όπως γράφουν οι απόφοιτοι μαθητές του 144ου, «Η πάντα φιλόξενη γειτονιά, η ζεστασιά των δασκάλων μας και οι δράσεις του συλλόγου γονέων ενίσχυαν όλο αυτό το όμορφο κλίμα της περιοχής για όλα τα παιδιά με το σχολείο μας να είναι σημείο αναφοράς για τη γειτονιά. Όλα αυτά τα χρόνια τα χρόνια τα ζήσαμε μαζί με όλους τους συμμαθητές μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας. Στα ίδια θρανία καθίσαμε, στο ίδιο προαύλιο παίξαμε και στην ίδια γειτονιά μεγαλώσαμε…»

Γιατί απέναντί μας δεν βρίσκεται ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilikiomeni.jpg
Κακοποίηση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε γηροκόμος– «Μεταμορφωμένος διάολος»
Η γηροκόμος αρνείται πως κακοποιούσε την ηλικιωμένη ωστόσο τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη δράση της
Κακοποίηση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε γηροκόμος– «Μεταμορφωμένος διάολος»
Πανελλαδικές εξετάσεις
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
«Δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση από το υπουργείο Παιδείας»: Σε απόγνωση υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2025 για το ερώτημα Α1 της Βιολογίας
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
θεσσσσ
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας
Εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές στον δρόμο: Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας