ΟΙΕΛΕ

ΧΤΥΠΑΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ, ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4415/2016

Ξεδιπλώνεται σταδιακά η στρατηγική της γνωστής ομάδας των σχολαρχών με στόχο την κατάργηση του Ν. 4415/2016 και την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία. Η μέθοδος που έχει επιλεγεί είναι η απείθεια στη νομοθεσία και μάλιστα με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων υποθέσεων παρανομιών που αποδεικνύουν ότι πλέον ορισμένοι δεν υπολογίζουν ούτε την επίσημη πολιτεία, ούτε τους νόμους, ούτε τη δικαιοσύνη. Οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τρεις: Το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και ο Ελληνογερμανικός Σύνδεσμος (Neue Schule Athen)όπου οι ιδιοκτήτες αρνούνται να επιτρέψουν την ανάληψη καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν άκυρες από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Πρωτοφανής είναι και η περίπτωσητου ιδιωτικού νηπιαγωγείου «Δήμητρα Κοκκινά» στη Λάρισα, όπου εκπαιδευτικός που διεκδικούσε τις νόμιμες αποδοχές της εκδιώχθηκε από το σχολείο με ψεύτικο χαρτί παραίτησης και μάλιστα η ιδιοκτήτρια απομάκρυνε την εκπαιδευτικό με αστυνομική παρέμβαση!

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Καταστρατηγώντας ωμά τη νομοθεσία και περιφρονώντας τους θεσμούς το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και ο Ελληνογερμανικός Σύνδεσμος (NeueSchuleAthen) απαγόρευσαν προχθές την είσοδο στα εκπαιδευτήρια και την επιστροφή στα διδακτικά τους καθήκοντα εκπαιδευτικών των οποίων οι καταγγελίες συμβάσεις κρίθηκαν άκυρες από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης, παρά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε αίτημα του σχολείου  για οριστική απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου, καθ’ υπόδειξη του νομικού επιτελείου της γνωστής ομάδας των σχολαρχών, δεν επιτρέπει εδώ και μία εβδομάδα την είσοδο του εκπαιδευτικού στην τάξη, παρά το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός συνοδεύτηκε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Ξάνθης!

Επίσης, προχθές εκπρόσωποι της Διεύθυνσης ΠΕ Α΄ Αθήνας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ Γιώργου  Χριστόπουλου μετέβησαν με τις δύο εκπαιδευτικούς, των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν άκυρες, στον Ελληνογερμανικό Σύνδεσμο, προκειμένου οι συνάδελφοι να αναλάβουν υπηρεσία. Όμως η νόμιμη εκπρόσωπος και Διευθύντρια του σχολείου αρνήθηκε την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και δεν επέτρεψε στις εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στην τάξη.

ΩΜΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 4415/2016 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ

Κεντρικός στόχος της γνωστής ομάδας επιχειρηματιών-σχολαρχών είναι η κατάργηση του Ν. 4415/2016. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δεν διστάζουν να καταστρατηγούν συστηματικά τη νομοθεσία, περιφρονώντας τους θεσμούς. Ωστόσο, δεν μπαίνουν μπροστά οι μεγάλοι επιχειρηματίες του χώρου, αλλά χρησιμοποιούν ως «λαγούς» μικρότερα ιδιωτικά σχολεία (στην περίπτωσή μας το Ιδιωτικό Μειονοτικό Ξάνθης και τον Ελληνογερμανικό Σύνδεσμο), ώστε να υποστούν αυτά και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους τις συνέπειες, αν αποτύχει αυτή η τακτική. Βεβαίως, οι διοικήσεις των σχολείων αυτών είναι αμφίβολο αν αντιλαμβάνονται  ότι αποτελούν πιόνια του παιχνιδιού κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών της εκπαίδευσης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Προκαλεί εντύπωση η τεράστια πολιτική και κοινωνική ανευθυνότητα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και ευαίσθητες υποθέσεις με σοβαρότατες προεκτάσεις. Όμως μπροστά στην παλινόρθωση του καθεστώτος Αρβανιτόπουλου (φοροδιαφυγή, μαύρη εργασία, έκδοση παράνομων τίτλων, καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων κ.λπ.), όλα τα μέσα επιτρέπονται. Δυστυχώς αυτή είναι η επιχειρηματική ηθική στην Ελλάδα...

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο. Οι υπόγειες γραμμές συνεννόησης μεγαλοσχολαρχών και πολιτικών παραγόντων γίνονται ξεκάθαρες, με βάση τις αποκαλύψεις του Xanthi2.gr. Ο δικηγόρος που προσέλαβε το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης κ. Πετσενίκ ήταν στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, ο αδελφός του οποίου Αλέξανδρος είναι Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και επικεφαλής της «κίνησης» για την κατάργηση του Ν. 4415/2016. Πλέον, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σκηνές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας εκτυλίχθηκαν χθες στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Δήμητρα Κοκκινά» στη Λάρισα. Η ιδιοκτήτρια έδιωξε από το σχολείο τη νηπιαγωγό (η οποία είχε το «θράσος» να ζητήσει τις νόμιμες αποδοχές και τα δεδουλευμένα - έπαιρνε περίπου τα μισά από το νόμιμο μισθό και της οφείλονταν τουλάχιστον δύο μήνες!). Όταν η νηπιαγωγός επανήλθε την επόμενη ημέρα, διότι δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία σύμβασης, η ιδιοκτήτρια κρατώντας έντυπο «οικειοθελούς παραίτησης» την οποία ουδέποτε υπέγραψε η εκπαιδευτικός της ζήτησε να φύγει. Επειδή η συνάδελφος αρνήθηκε, ζητώντας να γυρίσει στην τάξη όπως προβλέπει ο νόμος, η ιδιοκτήτρια θρασύτατα κάλεσε την αστυνομία, η οποία προσήγαγε την εκπαιδευτικό στο τμήμα!

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Λάρισας κινήθηκε άμεσα για να απελευθερωθεί η εκπαιδευτικός και ήδη έχει εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία εναντίον της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου που ξεπέρασε κάθε όριο. Μάλιστα σήμερα απείλησε ευθέως τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης, όταν πήγαν στο σχολείο με την εκπαιδευτικό για να αναλάβει υπηρεσία, ότι «θα τους καταστρέψει»!

Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Κάποιοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης θεωρούν ότι η χώρα μας είναι μια «Μπανανία», όπου δεν ισχύουν νόμοι και δεν υπάρχουν θεσμοί και επίσημη πολιτεία. Η ΟΙΕΛΕ σε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη νομική υπηρεσία πρόκειται να εκκινήσουν  άμεσα τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες εναντίον των νόμιμων  εκπροσώπων των ιδιοκτητών που αρνούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Επίσης καλεί τις Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν σε πειθαρχικές διαδικασίες. Το παιχνίδι κάποιων με τους θεσμούς και το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Είναι βέβαιο πως σύντομα οι υπεύθυνοι θα βρεθούν στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3