Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αναγνώριση ως διδακτικής της προϋπηρεσίας σε ΟΑΕΔ και ΙΕΚ


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Δεκέμβριος, 2016 - 08:18 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Πειραιά

Αρκετοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχαν εργαστεί στο παρελθόν, ως  ωρομίσθιοι, στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και στα Δημόσια ΙΕΚ. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς όλων σχεδόν των κλάδων.

Παρά το γεγονός ότι οι σχολές του ΟΑΕΔ (ΤΕΕ) αποτελούν δημόσιες δομές εκπαίδευσης, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας  σε αυτές ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ, δεν αναγνωρίζεται καθόλου σε κάποιες ειδικότητες (π.χ. ΠΕ19 κ.α.), είτε αναγνωρίζεται μερικώς για άλλες. Υπάρχουν μάλιστα αντιφατικές διατάξεις για το ίδιο ζήτημα. Για τα δε ΙΕΚ, η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική.

Ζητάμε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ και στα Δημόσια ΙΕΚ ως διδακτικής.

Η καθολική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και στα ΙΕΚ για όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάστηκαν σε αυτές πριν διοριστούν, αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα