Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

19η Μαΐου 2017 - Μνήμη γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017 - 08:21 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Η 19η Μαΐου, αναγνωρίσθηκε το  1994 από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.

Σήμερα η πολιτική που παρήγαγε τις γενοκτονίες των ιστορικών λαών της Μ. Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι) «ζει και βασιλεύει», καθώς η Τουρκία κατέχει τη μισή Κύπρο,  επιμένει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της σε Θράκη και Αιγαίο, εισβάλει στη Συρία και συνεχίζει τη γενοκτονία των Κούρδων. 

Για τη διεθνή κοινότητα, η αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.

Για το σύγχρονο ελληνισμό, οι γεωπολιτικές επιπτώσεις των εθνικών μας ακρωτηριασμών τον προηγούμενο αιώνα σε Πόντο, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, αποτελούν σήμερα πρόσκληση στο δρόμο της πολιτιστικής και μορφωτικής Αφύπνισης ως προϋποθέσεις για την ιστορικής μας συνέχεια.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

- Ο -

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

- Η -

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα