Thumbnail
Γεγονός είναι ότι η λίστα δεν έχει κλείσει και θα ασκηθεί μεγάλη πίεση για να γίνει αυτό, ειδικά καθώς έπονται άλλες 11.000 απολύσεις το 2014.
Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου και το πρώτο θέμα στις συζητήσεις τους με την κυβέρνηση θα είναι οι 4.000 απολύσεις του 2013 που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, θα ελεγχθεί ο κατάλογος, ο οποίος περιλαμβάνει τους 2.000 πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ (περίπου 600 απασχολούνται στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης), λίγες εκατοντάδες επίορκους των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει στα πειθαρχικά συμβούλια, τους 700-800 εργαζόμενους σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ που πρόκειται να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ οι υπόλοιποι θα βρεθούν από καταργήσεις οργανισμών (όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και από απομάκρυνση «πλεονάζοντος προσωπικού» σε φορείς του Δημοσίου.
 
Γεγονός είναι ότι η λίστα δεν έχει κλείσει και θα ασκηθεί μεγάλη πίεση για να γίνει αυτό, ειδικά καθώς έπονται άλλες 11.000 απολύσεις το 2014. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, ειδικά στο θέμα των απολύσεων η Τρόικα θα είναι αδιάλλακτη, επειδή έχει γίνει ζήτημα τιμής για τους πιστωτές να σπάσει το ταμπού, όπως το περιγράφουν, αλλά και για αμιγώς ιδεολογικούς λόγους, αφού το πρόγραμμα έχει τη φόρτιση του νεοφιλελευθερισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα