Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Όχι στη λήξη του προγράμματος «Διάπολις: Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών»


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 6 Οκτώβριος, 2014 - 08:23 | Στην Κατηγορία:

Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας της 

Ένωσης Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας 

στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Όχι στη λήξη του προγράμματος «Διάπολις: Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών»

Την Τρίτη 7/10/2014 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από τα μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας – Επιτροπή Διάπολις στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή τη φημολογούμενη κατάργηση του Προγράμματος. Εκεί αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών θα επιχειρήσει να συναντηθεί με τους αρμόδιους του Υπουργείου ώστε να να δοθεί σαφής απάντηση στους εμπλεκομένους και κυρίως άμεση και θετική λύση στο πρόβλημα. Η κατάργηση του προγράμματος εξάλλου σημαίνει ότι χιλιάδες δίγλωσσα παιδιά, σε όλη τη χώρα, μετανάστες και παλιννοστούντες πρώτης και δεύτερης γενιάς, μένουν χωρίς γλωσσική υποστήριξη, επηρεάζοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Δημόσιο Σχολείο, αλλά και ότι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, εξειδικευμένοι στην εκμάθηση της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας μένουν άνεργοι.

Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ. Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Επιτροπή Διάπολις

 

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Επιστολή διαμαρτυρίας - διάψευσης σχετικά με το πρόγραμμα "Διάπολις", της Αννας Αναστασιάδη Συμεωνίδη

Στις 23-10-12 δημοσιεύθηκε-αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα ένα άρθρο-επιστολή που υπογραφόταν από την «ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ».

Κείμενο διάψευσης για τις συνεργασίες φιλολόγων στο πρόγραμμα ΔΙΑΠΟΛΙΣ

θήνα 23/10/2012

Ομάδα εκπαιδευτών στο πρόγραμμα ΔΙΑΠΟΛΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδερφοι,

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 23/10/2012 και αναφέρεται σε μη-διαφανείς συνεργασίες φιλολόγων με το πρόγραμμα ΔΙΑΠΟΛΙΣ, που διευθύνει το ΑΠΘ,

αποτελεί κείμενο της ομάδας εκπαιδευτικών του προγράμματος.