Thumbnail
Αφιέρωμα στις δράσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και τις άλλες πόλεις της χώρας

Η alfavita.gr συγκέντρωσε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα και σας τις παρουσιάζει.

Η παρουσίαση γίνεται ανά περιοχή της Αθήνας και θα ενημερωθείτε για αλληλέγγυα ιατρεία και φαρμακεία, τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες, λαϊκές συνελεύσεις, ανταλλακτικά και χαριστικά παζάρια, συλλογικές κουζίνες, στέκια, ενίσχυση ανέργων κ.λπ.

Εάν θέλετε να προσθέσετε στον κατάλογό μας κάποια δράση στην Αθήνα που δεν περιλαμβάνεται παρακάτω ή αν θέλετε να προσθέσετε κάτι στις ήδη υπάρχουσες διευθύνσεις στείλτε μας ένα mail στο [email protected]

Μεγάλο αφιέρωμα στις δράσεις αλληλεγγύης σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και στις άλλες πόλεις της χώρας (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και τις άλλες πόλεις)

Οποιος θέλει να προσθέσει τη δράση της πόλης του ας στείλει μέιλ στο [email protected] 

Οι περιοχές είναι χωρισμένες όπως:

Η Αθήνα με το κέντρο της, Ανατολική Αττική, Άνω Λιόσια - Ίλιον και Πετρούπολη, Βόρεια Αθήνα, Δάφνη και Άγιος Δημήτριος, Δυτική Αθήνα με Αιγάλεω και Περιστέρι, Ζωγράφου, Καλλιθέα και Ταύρος, Κουκάκι - Πετράλωνα - Κεραμεικός, Νότια Αθήνα, Παγκράτι με Βύρωνα και Καισαριανή, Πατήσια - Γαλάτσι - Κυψέλη και Φιλαδέλφεια και τέλος ο Πειραιάς.

Επιμέλεια αφιερώματος: alfavita.gr

Αθήνα – Κέντρο

AGROtopia

Χωρίς Μεσάζοντες

Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το τεχνικό μέσο για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η εξάλειψη των μεσαζόντων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.

Αθήνα, http://agrotopia.gr

Κοινωνικό Παντοπωλείο Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικού

Τροφή

Αθήνα, Σόλωνος και Σίνα,κτήριο Νομικής, 4ος Όροφος

http://www.facebook.com/KoinonikoPantopolio

Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες στην 7η δ. κοινότητα Αθήνας

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

Λαϊκές Συνελεύσεις

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής ξεκίνησε στις 28/5/2011, μετά από πρόσκληση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αθήνας. Το πρώτο διάστημα είχε την μορφή κοινής ανοικτής επιτροπής σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων που συντονιζόταν κάτω από το σύνθημα "Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε". Στη συνέχεια λειτουργεί ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων περιοχών της Αττικής με τακτικές ανοικτές, ανακοινωμένες συναντήσεις. Το συντονισμό της λειτουργίας του έχουν κάθε φορά από 2 συλλογικότητες που εναλλάσσονται ανά 2 συναντήσεις. Σκοπός ο συντονισμός των δράσεων για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Αθήνα, http://epitropi3den.blogspot.gr/

Διανομή Χωρίς Μεσάζοντες 4ης και 3ης δκ Αθήνας

Κοινωνικό Ωδείο

Κοινωνικά Ωδεία

Είμαστε εθελοντές, καθηγητές μουσικής και όχι μόνο. Μια ομάδα πολιτών που μοιράζεται την αγάπη για τη μουσική και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Αθήνα http://koinwnikowdeio.blogspot.gr/

El Che-f

Συλλογικές Κουζίνες

Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Αθήνα,  Τσαμαδού 13, http://www.elchef.gr/

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Μετανάστες

Το Κυριακάτικο Σχολείο Mεταναστών είναι μια πρωτοβουλία μεταναστών/-τριών και Ελλήνων εθελοντών/-ριών για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες.

Αθήνα, http://www.ksm.gr/

Μαθήματα Αλληλεγγύης για μαθητές/τριες Γυμνασίου - Λυκείου σε συνεργασία με την Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Παιδεία

Με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών από την Γ΄ ΕΛΜΕ και συνδικαλιστών γονιών από την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Ε΄Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθήνας, οργανώθηκαν μαθήματα αλληλεγγύης σε πρώτη φάση για μαθητές μαθήτριες γυμνασίου και στην συνέχεια λόγω μεγάλης προσέλευσης και μαθητών Λυκείου το πρόγραμμα επεκτάθηκε για να καλύπτει και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου. Τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες του 40ου Γυμνασίου της Αθήνας με παραχώρηση των χώρων από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή (ύστερα από αίτημα της πρωτοβουλίας) Τα τμήματα είναι (έως) 15 μελή και τηρείται παρουσιολόγιο.

Αθήνα, Σκιάθου & Ζώτου, Αθήνα

Λέσχη Αλληλεγγύης Ν. Κόσμου

Ψυχική Υγεία, Τροφή, Συλλογικές Κουζίνες, Πακέτα, Νομική Υποστήριξη, Στέκια, Θεατρικά Σχήματα, Παιδιά, Κατασκευές, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Ξένες Γλώσσες, Ενισχυτική Διδασκαλία

Συσσιτιο καθημερινο 2μμ εως 3.30μμ ! Προσφορα πακετων σε οσους εχουν ηλεκτρικο καθε Κυριακη . Παιδικα δρωμενα , θεατρο και κατασκευες καθε Παρασκευη , Σαββατο , Κυριακη . Ενισχυτικη διδασκαλια σε ολες τις ταξεις Γυμνασιου Λυκειου

Αθήνα, Μαστραχα 11 solidarity4all.gr/

Δίκτυο Κοινωνικής αλληλεγγύης Εξαρχείων - Νεάπολης - Μουσείου

Νομική Στήριξη

Αθήνα, Τσαμαδού 15

http://dikaex.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ. (κάνετε ΚΛΙΚ πάνω στην εικόνα για να δείτε καλύτερα)

¨Το μυρμήγκι¨ Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας

Τροφή

Είμαστε κάτοικοι του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας. Ζούμε καθημερινά εγκατάλειψη και τη μιζέρια της περιοχής μας. Ολοένα και περισσότεροι από μας δυσκολεύονται όχι μόνο να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά και να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά της μέρας.

Αθήνα, Επτανήσου 60 & Τενέδου

http://tomirmigi.blogspot.gr/

Σκόρος

Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Ο «Σκόρος» είναι μια πρόταση δημιουργικής αντίστασης, μια δομή αλληλέγγυας οικονομίας, που συναντώντας αντίστοιχες αντιστάσεις θέλει να δημιουργήσει τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία.

Αθήνα, Ζ. Πηγής & Ερεσού

http://skoros.espiv.net/

Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου - Γκύζη

Συλλογικές Κουζίνες, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Πήραμε την πρωτοβουλία για το χτίσιμο μιας πλατιάς αντιφασιστικής επιτροπής στις περιοχές Πολυγώνου-Γκύζη. Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί.

Αθήνα facebook.com/

Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος

Στέκια

Φτάνει πια η καταστροφή. Υπάρχει κι άλλη λύση, η ανάδειξη του πολιτισμού, η ένταξη του στην καθημερινότητα μας, στις βόλτες μας, στις παρέες μας. Η Ακαδημία Πλάτωνα μπορεί να αποκαλύψει την ιστορία της

Αθήνα, Τηλεφάνους 12

http://akadimia-platonos.blogspot.gr/

Αυτόνομο Στέκι

Τροφή, Συλλογικές Κουζίνες, Πολιτισμός, Στέκια

Την άνοιξη του 1998 μια μικρή ομάδα συντρόφων από διάφορες τάσεις του κινήματος συγκρότησαν την πολιτικοκοινωνική συλλογικότητα του Αυτόνομου Στεκιού. Στόχος η δημιουργία ενός αυτόνομου αυτοδιαχειριζόμενου χώρου με αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά τόσο στη λειτουργία όσο και στην πολιτική αντίληψη, με δυνατότητα θεωρητικής δουλειάς αλλά και παρέμβασης στα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από το κίνημα.

Αθήνα, Ζωοδόχου Πηγής 95-97 & Ισαύρων Εξάρχεια

http://autonomosteki.espivblogs.net/

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Αττικής Κουκιά

Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής

Είμαστε μια εναλλακτική κοινωνική οικονομία που εφαρμόζεται στη Αθήνα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς που αναζητούμε νέες μορφές συναλλαγή

Αθήνα, Λάμπρου Κορομηλά 5, (Πλησίον στάση τραμ Κασομούλη)

http://www.koukia.gr

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης 7ης Δημοτικής Κοινότητας

Υγεία, Τροφή

Το Δίκτυο Αντίστασης κ Αλληλεγύης 7ης Δημοτικής Κοινότητας δραστηριοποείται στην περιοχή με συλλογή φαρμάκων και δίνοντας πακέτα με τρόφιμα. Από εδώ και στο εξής κάθε Τρίτη και Πέμπτη (6μμ-9μμ) θα πραγματοποιείται συλλογή και διανομή τροφίμων και συλλογή φαρμάκων στο στο 46ο Γυμνάσιο Ασκληπιού και Αλεξάνδρας (Ασκληπιού 183).

Αθήνα, http://allileggii7ou.wordpress.com/

Θρυαλλίδα Σύλλογος Κοινωνικής και πολιτιστικής Παρέμβασης

Πολιτισμός, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Αθήνα, Ηρακλειδών 11-13, Θησείο

Ανατολική Αττική

Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη

Στέκια

Παλλήνη, Μαυρομιχάλη και Υψηλάντη- πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχ. Παλλήνης

http://www.stekipallinis.gr/

Αρτέμιδα - Σπάτα - Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μανόλης Γεράνιος

Νομική Στήριξη, Ψυχική Υγεία, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Με πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος πραγματοποιήθηκαν δύο γενικές συνελεύσεις και συγκροτήθηκε Δίκτυο Κοινωνικής αλληλεγγύης

Σπάτα - Αρτέμιδα, Ξύλινα σπιτάκια δίπλα στο ξενοδοχείο Μέδουσα.

http://artemisdka.blogspot.gr/2012_10_01_archive.html

Δίκτυο Αλληλεγγύης Διονύσου

Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε σε περίοδο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ακόμα και υπαρξιακής κρίσης , στην εποχή που οι κατακτήσεις των εργαζόμενων πλήττονται κατά τον πιο βάναυσο τρόπο και η πρωτοφανής ανεργία έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νεόπτωχους και νεοάστεγους δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Γνωρίζουμε καλά πως ένας λαός εξαθλιωμένος εύκολα γίνεται πειθήνιο όργανο του δυνάστη του. Στο «πόλεμο» που ζούμε αντιπαρατάσσουμε το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε : την αντίσταση της αλληλεγγύης. Είμαστε κάτοικοι του Δήμου Διονύσου. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στην κρίση τους, ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια! Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό. Γι αυτό αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε το : ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διόνυσος, http://diktioadion.blogspot.gr/

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στέκια

Η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος συγκρότησε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, κατόπιν ανοιχτής συνέλευσης με όλους και όλες που επιθυμούν να συμμετέχουν. Σκοπός του δικτύου θα είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτο-οργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα Μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ξύλινα σπιτάκια δίπλα στο ξενοδοχείο Μέδουσα

http://artemisdka.blogspot.gr/

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Παλλήνη

Τράπεζες Χρόνου

Προσανατολισμένη στην φιλοσοφία της ανταλλακτικής οικονομίας, η Τράπεζα Χρόνου προάγει τον εθελοντισμό και το ήθος της αλληλέγγυας προσφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε κάθε εμπλεκόμενο άτομο να επωφεληθεί με την σειρά του από την προσφορά των συμπολιτών του.

Παλλήνη

http://www.diktiopallinis.gr/

Άνω Λιόσια – Ίλιον - Πετρούπολη

Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών & Φαρμακοποιών Ιλίου

Υγεία, Ιατρεία - Φαρμακεία

Το Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών & Φαρμακοποιών ευελπιστεί να παράσχει δωρεάν ιατρική φροντίδα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.Το Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο, από την άλλη, έχει ήδη ξεκινήσει τη συλλογή φαρμάκων με σκοπό αυτά να δίνονται δωρεάν σε όσους τα χρειάζονται. Είναι κρίμα να στοιβάζονται στα ντουλάπια μας άχρηστα, ενώ δεν έχουν λήξει και παράλληλα να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη.

Ίλιον, Ιδομενέως 32 - 3ος όροφος (απέναντι από τον ΟΤΕ Ιλίου)

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης

Κοινωνικά Παντοπωλεία

Πετρούπολη, Λεωφόρος Πετρουπόλεως 168

Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης & Αλληλεγγύης

Χωρίς Μεσάζοντες

Ίλιον

http://ilion-citizens.blogspot.gr/

Βόρεια Αθήνα

Μαζί να τα φάμε – Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Χωρίς μεσάζοντες, τροφή, πολιτισμός

Ενισχύουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Όχι μόνο δεν «τα φάγαμε μαζί» αλλά όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε πια να προμηθευτούμε τα απαραίτητα.

[email protected]

http://mazinatafame.blogspot.gr/

facebook: «Μαζί να τα φάμε» https://www.facebook.com/

Στο Χαλάνδρι από το 2013 λειτουργεί "Κοινωνικό Φροντιστήριο" για μαθητές Γυμνασίου από εθελοντές εκπαιδευτικούς

"Ερμής" Τράπεζα Χρόνου Κηφισιάς

Τράπεζες Χρόνου

Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, δεξιοτήτων, γνώσεων χωρίς χρήματα.

Κηφισιά, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 20

https://sites.google.com/site/trapezaermis/

"Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού " Δίκτυο Αλληλεγγύης

Τροφή, Πολιτισμός, Νομική Στήριξη

To Δίκτυο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών συστάθηκε από μέλη και φίλους της Δημοτικής Παράταξης Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού με Επικεφαλής τη Νάντια Σουμπασάκη.

Ν. Ψυχικό

http://energoipolitesneopsychikofilotheipsychiko.wordpress.com/

ΟΜΠΡΕΛΕΣ" Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Πολιτισμού (κίνηση πολιτών Ν. Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού)

Ψυχική Υγεία, Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες, Πακέτα, Νομική Υποστήριξη, Πολιτισμός, Παιδικό Θέατρο

Οι "ΟΜΠΡΕΛΕΣ" είναι μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών του Νέου Ψυχικού - Φιλοθέης - Ψυχικού, που ενώθηκαν και αυτοοργανώθηκαν, απέναντι στα αποτελέσματα της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η λειτουργία της δομής είναι αμεσοδημοκρατική και όλες οι δραστηριότητες συζητιούνται αποφασίζονται και συντονίζονται, από την ανοιχτή συνέλευση και τις επιτροπές της

Ν. Ψυχικό, Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13 & ΠΑΡΙΤΣΗ 15451

 www.ombreles.com/

3ο Δημοτικό Ιατρείο Πευκακίων

Ιατρεία - Φαρμακεία

Στην πόλη μας λειτουργούν τρία Δημοτικά Ιατρεία. Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και δέχονται με προσυνεννόηση (ραντεβού)

Αγ. Παρασκευή, Παναγούλη & Κρήτης 88,

http://www.agiaparaskevi.gr/Default.aspx?tabid=276

Αλληλέγγυοι Δρόμοι

Τραγουδοποιοί, Θεατρικά Σχήματα, Αντιφασιστικές Πρωτοβουλίες, Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες

Η κίνηση αλληλέγγυοι δρόμοι είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές διαδρομές και προσωπικές εμπειρίες.

Μαρούσι, http://alldromoi.blogspot.gr/

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Λαϊκές Συνελεύσεις, Στέκια

Σπάμε την σύγχρονη απομόνωση του προαστίου, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, συζητάμε τα προβλήματα μας, φτιάχνουμε ένα δίκτυο, όπου κανένας-καμία δε νοιώθει μόνη και αβοήθητη, όπου θα ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μας στηρίξουν. Θα μας βρείτε στις γειτονιές, στα σχολεία, στις πλατείες, στους δρόμους

Αγ. Παρασκευή, Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής

http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ανάσα

Τροφή

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης «Ανάσα» Κηφισιάς, καλεί όλες και όλους να συνειδητοποιήσουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τους υπαίτιους της και μαζί να συμπαραταχτούμε, σε ένα ενιαίο μέτωπο αγώνων ανατροπής του συστήματος που συντηρεί και αναπαράγει αυτή την κρίση.

Κηφισιά, Π. Γρηγορίου Ε΄ 20

http://anasa2010.blogspot.gr/

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ιατρών Κηφισιάς

Ιατρεία - Φαρμακεία

Το Δίκτυο αλληλεγγύης Ιατρών Κηφισιάς συστάθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και μετανάστες που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, αλλά και φαρμακευτική κάλυψη από τα αλληλέγγυα κοινωνικά φαρμακεία δια μέσω του δικτύου της Αλληλεγγύης για όλους. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 8078353

Κηφισιά

Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταμόρφωσης

Παιδεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια

Ξεκινάνε τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Δικτύου Αλληλεγγύης Μεταμόρφωσης.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης της Μεταμόρφωσης απαρτίζεται από συλλόγους της πόλης μας και από πολίτες.

Η λαίλαπα που πλήττει την κοινωνία μας δεν πρέπει να μας διαλύσει.Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία περήφανη, που να στέκεται στα πόδια της και να ζει αξιοπρεπώς.

Δεν κάνουμε φιλανθρωπία,δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Θα μας βρείτε στο ισόγειο του Δημαρχείου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 5.30-6.30.

https://www.facebook.com

Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου

Τράπεζες Χρόνου

H Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου (Λ.Σ.Χ) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 με το κίνημα των πλατειών και λειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο ήδη με τακτικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 20:00 είτε στο ΚΕΠ (παλιό δημαρχείο) είτε στην κεντρική πλατεία αναλόγως του καιρού.

Χαλάνδρι, κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου (οδός Γρ. Γυφτοπούλου και Γκίνη)

http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com/

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής

Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής

Το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που στόχο έχει την υποστήριξη ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και τύπο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, βασισμένο στην αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Αγ. Παρασκευή, http://www.diktioagiasparaskevis.gr/

Δίκτυο Κοινωνικής Ανταλλαγής δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης

Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής

Το Σύστημα Τοπικών Αχρήματων Ανταλλαγών (στα αγγλικά: Local Exchance Trading System ή L.E.T.S.) με την ονομασία «Πε.Λυ.Κοι.Α.» (: Πεύκη – Λυκόβρυση Κοινωνική Ανταλλαγή) αποτελεί μια πρωτοβουλία κατοίκων, επαγγελματιών και εργαζομένων στην περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Αττικής για τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου Αλληλεγγύης, Αλληλοβοήθειας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας με τη διενέργεια αχρήματων ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των μελών του (και όχι μόνο!).

Λυκόβρυση - Πεύκη, http://pelykoia.wordpress.com/

Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου

Στέκια, Τράπεζες Χρόνου

Είμαστε μια ομάδα Χολαργιωτών, που παρεμβαίνει από τον Απρίλιο του 2005, στα τοπικά δρώμενα με στόχο να γίνει η πόλη μας ανθρώπινη, βιώσιμη και φιλική για μας τους γονείς μας και τα παιδιά μας. Μας συνθλίβει η πόλη της μαζικής ιδιώτευσης, της απουσίας ουσιαστικής πρόνοιας, του εμπορευματικού θεάματος, των εργολάβων, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Παπάγος - Χολαργός, Λ. Μεσογείων 256, στο αίθριο του Εμπορικού κέντρου Ερμής (πρώην Jumbo)

http://www.dipoxo.gr/

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Νέας Ιωνίας

Ιατρεία - Φαρμακεία

Tη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου έχει ξεκινήσει ο δήμος Νέας Ιωνίας για την παροχή στήριξης και βοήθειας σε όλους τους ανασφάλιστους δημότες και κατοίκους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και οι οποίοι μπορούν να προμηθεύονται ειδική κάρτα από την Κοινωνική Υπηρεσία. Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, φαρμακοποιούς και εργαστήρια.

Νέα Ιωνία, Φιλελλήνων 1 & Διονυσίου Σολωμού

http://socialservicesdni.blogspot.gr/

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Ιωνίας "Η Αλληλεγγύη"

Κοινωνικά Παντοπωλεία

Το κοινωνικό παντοπωλείο άρχισε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2011 και παραδίδει στις αρχές κάθε μήνα δωρεάν πακέτα με τρόφιμα σε ανήμπορους συμπολίτες μας. Ξεκινήσαμε με 277 οικογένειες οι οποίες απαριθμούσαν 586 μέλη και σήμερα μέσα σε διάστημα ένδεκα μηνών έχουμε φτάσει τις 550 οικογένειες που απαριθμούν 1300 μέλη. Στο κοινωνικό παντοπωλείο μπορούν να εγγραφούν μέλη και να τους παρέχονται δωρεάν προϊόντα , Έλληνες και ομογενείς πολίτες καθώς και αλλοδαποί που διαθέτουν άδεια παραμονής και που διαμένουν στο δήμο μας. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από την επιτροπή που έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και τα κριτήρια είναι οικονομικά .Για τα μοναχικά άτομα το εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 5500 ευρώ, ενώ για ζευγάρια ή οικογένειες το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 1200 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευμένα μέλη , σύζυγο και τέκνα . Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία 67% και άνω πρέπει να έχουν εισόδημα που να μην υπερβαίνει τις 9000 ευρώ Ο κατάλογος των οικογενειών επανεξετάζεται μια φορά το έτος, ώστε να επανελεγχθεί η αναγκαιότητα των δικαιούχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Νέα Ιωνία, Βοσπόρου 12 Καλογρέζα

http://socialservicesdni.blogspot.gr/

Λογιστές Αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Υποστήριξη από Λογιστές

Οι "Λογιστές Αλληλεγγύης Χαλανδρίου" προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε άνεργους και όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα. Ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της καταστροφής, είναι να φτιάξουμε ομάδες αλληλεγγύης. Είμαστε μια ομάδα από έμπειρους Λογιστές – Φοροτεχνικούς που αποβλέπουμε αποκλειστικά στη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε γράφοντας και στέλνοντας φορολογικές Δηλώσεις Εισοδήματος Ε1 και Ε2.

Χαλάνδρι, όροφο του Παλιού Δημαρχείου Χαλανδρίου (Γυφτόπουλου 2, στην κεντρική πλατεία) κάθε Τρίτη πρωί 9-12 πμ και κάθε Τετάρτη - Πέμπτη απόγευμα 6-9 μμ

http://logistes-allilegyis.blogspot.gr/

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «υδραγωγείο»

Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας. Εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, όλοι με κοινές αγωνίες και ανάγκες. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε την ζωή μας και να ζούμε με την αξιοπρέπεια που μας αξίζει κόντρα σε όλους που προσπαθούν να μας την στερήσουν.

[email protected]

http://ydragogeio.wordpress.com/        

https://www.facebook.com/elni.ydragogeio?fref=ts https://twitter.com/ydragogeio1

Δάφνη – Αγ. Δημήτριος

"Πράξη" - Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου

Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες, Νομική Στήριξη

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου «ΠΡΑΞΗ» αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών από διάφορα κοινωνικά στρώματα που θέλουν να αντισταθούν στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ στη χώρα μας.

Αγ. Δημήτριος

Θουκυδίδου 75 Άγιος Δημήτριος

http://praxiallilegiis.blogspot.gr/

Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο

Πολιτισμός, Κοινωνικά Ωδεία

Είναι μια αυτοοργανωμένη δομή που βρίσκεται στο χώρο της Ανοιχτής συνέλευσης για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου σε ένα σημείο που ενώνει τρεις περιοχές (Άγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο..)

Αγ. Δημήτριος, Πάρκο Ασυρμάτου

Βοτανικός Κήπος Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος

Στέκια

Πετρούπολη

Πλατεία Αγ.Δημητρίου στην Πετρούπολη

http://votanikoskipos.blogspot.gr

Δίκτυο Αλληλεγγύης Δάφνης- Υμηττού

Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες, Παιδεία

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής και ξέρουμε πως μοναδική απάντηση στην κρίση τους είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι κ ενωμένοι.

Δάφνη - Υμηττός, Ελευθερίου Βενιζέλου 26 - Δάφνη

http://da-dy.blogspot.gr/

Δυτική Αθήνα – Αιγάλεω – Περιστέρι

Αλληλεγγύη στα Δυτικά

Μια νέα συλλογικότητα που συγκροτήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 στο Αιγάλεω, έχοντας αναπτύξει ήδη πλούσια δραστηριότητα, ιδιαίτερα στη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στις 4 Ιανουαρίου και κινείται στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Συνεργάζεται με το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και με άλλες κινήσεις που δραστηριοποιούνται στις γύρω συνοικίες.

[email protected]

https://www.facebook.com/solidarityinwestathens

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Η λειτουργία της εργατικής λέσχης πρέπει να υπηρετεί τους στόχους και τους σκοπούς που έχουν τεθεί από την ιδρυτική της διακήρυξη, να  διασφαλίζει τον χαρακτήρα της και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την αποτελεσματική προώθηση των δράσεων της εργατικής λέσχης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6930246452 και μέσω mail στο [email protected]

http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr/p/blog-page_3181.html, https://www.facebook.com/ergatikilesxiperisteriou?fref=ts

Αλληλέγγυο Φροντιστήριο Δήμου Αιγάλεω

Κοινωνικά Φροντιστήρια

Από το Νοέμβριο 2012 λειτουργεί, τις απογευματινές ώρες στο 4ο Λύκειο Αιγάλεω το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω.

Αιγάλεω, 4ο Λύκειο Αιγάλεω

http://www.aigaleo.gr/Default.aspx?tabid=439&language=en-US

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Λαϊκές Συνελεύσεις, Στέκια

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου στήθηκε στις 2 Ιούνη 2011, με πρωτοβουλία ατόμων της πόλης, που ήδη παρέμβαιναν στη γειτονιά τους με δράσεις γύρω από κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα.

Περιστέρι

Κάθε Δευτέρα & Πέμπτη στις 20:00, Πλατεία Δημαρχείου, Περιστέρι

http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/

Δίκτυο Αλληλεγγύης & Αντίστασης στο Μπουρνάζι

Τροφή

Κάθε Κυριακή στις 12 το πρωί στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι.

Περιστέρι, Καρπενησίου 50, Περιστέρι 121 31, Ελλάδα

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου

Ιατρεία - Φαρμακεία

Οργανώσαμε το αυτοδιαχειριζόμενο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που απαρτίζεται και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές – εθελόντριες και αλληλέγγυους πολίτες.

Περιστέρι, Χρυσολωρά 1, Περιστέρι

http://iatreioallperisteriou.wordpress.com/

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία

Η «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001.

Περιστέρι, Δήλου 14, Τ.Κ. 12134 Περιστέρι.

http://www.edra-coop.gr/

Κάτοικοι Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου

Χωρίς Μεσάζοντες

Περιστέρι, Λόφος Αξιωματικών Περιστερίου

http://katoikoilofou.blogspot.gr/

Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας

Παιδεία, Ιατρεία - Φαρμακεία, Τροφή

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας είναι μια δομή που δημιουργήθηκε πρόσφατα από πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας. Ο βασικός λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την ενέργεια έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και κατ” επέκταση -και μάλλον πολύ περισσότερο- την πόλη μας.

Αγ.Βαρβάρα

http://www.kaab.gr

https://www.facebook.com/K.A.AgiasBarbaras

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης ΑμεΑ

Ιατρεία - Φαρμακεία

Στόχος η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας όλων των ατόμων με αναπηρία, των απόρων και ανασφάλιστων πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού

Αγ. Ανάργυροι, Καζαντζάκη 8 και Ανδρονίκου Άγιοι Ανάργυροι Αττική 135 61

http://www.anixtiagkalia.gr

Ζωγράφου

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

Στέκια

Οι μέρες είναι μαγικές όταν μπορούμε και γελάμε δίχως φόβο όταν δεν έχει θάνατο του πρωινού καφέ η κουβεντούλα

Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 13

http://villazografou.squat.gr

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

Τροφή

Ζωγράφου, Λ. Παπάγου 124

http://diktioaz.blogspot.gr/

Δίκτυο Φασούλι - Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης

Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής

Το δίκτυο Φασούλι είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς που αναζητούμε νέες μορφές οικονομίας περισσότερο δίκαιης και αλληλέγγυας. Είναι ένας τρόπος να βρούμε εμείς, η «χαμένη γενιά» ο ένας τον άλλον και να αλληλοβοηθηθούμε.

Αθήνα

http://fasouli.wordpress.com/

Εναλλακτική Δράση για την ποιότητα της ζωής

Στέκια

Ο σύλλογος ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για ποιότητα ζωής, ιδρύθηκε για να αγωνισθεί με σκοπό να διαμορφωθούν στην κοινωνία οι συνθήκες που θα διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες, τον σεβασμό στο περιβάλλον και τη διάδοση της ποιοτικής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας, παράγοντες απαραίτητοι για την ποιότητα στη ζωή μας.

Αθήνα, http://www.enallaktiki-drasi.gr/

Μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου/ Λυκείου στο ΕΜΠ

Κοινωνικά Φροντιστήρια

Με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών της σχολής Μηχανολόγων του ΕΜΠ οργανώνονται μαθήματα σε μαθητές-τριες Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες της σχολής προκειμένου οι συμμετέχοντες να εξοικειώνονται με το πανεπιστημιακό περιβάλλον και έχουν χαρακτήρα ιδιαίτερου (1 μαθητής 1 διδάσκων). Γίνεται προσπάθεια εμπλοκής των μαθητών σε διαδικασίες συνέλευσης για την καλύτερη λειτουργία του εγχειρήματος.

Ζωγράφου, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

http://dwreanmathimata.wordpress.com/

Επιμέλεια αφιερώματος: alfavita.gr

Καλλιθέα – Ταύρος - Μοσχάτο

Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου

Συλλογικές Κουζίνες, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Πολιτισμός

Σε καιρούς κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω».

Ταύρος

http://protovouliakatoikontavrou.blogspot.gr/

 Πρωτοβουλια Κατοίκων Ταυρου

Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας

Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ καλεί όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων, στις συζητήσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις δραστηριότητες ανά γειτονιά που σιγά-σιγά θα γίνονται μια γλυκιά, δυναμική κι διεκδικητική πραγματικότητα.

Καλλιθέα, Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) 156 – 4ος Όροφος, Καλλιθέα

http://solidaritykallithea.wordpress.com/

Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου

Συλλογικές Κουζίνες, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Πολιτισμός

Σε καιρούς κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω».

Ταύρος

http://protovouliakatoikontavrou.blogspot.gr/

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Είναι ένα «πείραμα» που φιλοδοξούμε να καταφέρει να πάρει την μορφή μιας οργάνωσης  εργαζομένων και ανέργων αλλά σε επίπεδο πόλης, της δικής μας πόλης. 

[email protected]

http://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com/ , https://www.facebook.com/ergatikilesxi.kallitheas?fref=ts

Η Μεσοποταμία με μια ματιά- Μοσχάτο
Επικοινωνία γενικά τ/φ 6939301718
Επικοινωνία γενικά email [email protected] [email protected] , 6932511992, [email protected]
To site μας, Το blog μας, Το blog της Τράπεζας Χρόνου, Το profile μας στο Facebook, Το group μας στο Facebook, Το profile μας στο Twiter, Το e-λεκτρονικό μας 

Κουκάκι – Πετράλωνα – Κεραμεικός

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Ν.Κόσμου

Λαϊκές Συνελεύσεις, Στέκια

Η συνέλευσή μας είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της παγκόσμιας ασπίδας που χρειάζεται να ξεδιπλωθεί στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν, προκειμένου να προστατευθούν οι άνθρωποι από τις αχόρταγες αγορές και το Κεφάλαι

Κέντρο

http://nkosmos-sineleusi.blogspot.gr/

Λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς Πλάκας, Μακρυγιάννη, Κουκακίου,

Κοινωνικά Παντοπωλεία

Η λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς Πλάκας, Μακρυγιάννη, Κουκακίου, είναι μια καινούργια προσπάθεια για αγωνιστική συνεύρεση και δράση στην περιοχή μας. Γεννήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες από κατοίκους που θέλησαν και θέλουν να απαντήσουν συλλογικά μπροστά στην σκληρή επιδρομή αυτών που κυβερνούν και εκμεταλλεύονται. Προέκυψε από κατοίκους που είδαν τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους να καταργούνται και θέλουν να αντισταθούν και να αγωνιστούν.

Αθήνα, Κουκάκι - Πλάκα - Μακρυγιάννη

http://synelefsi.wordpress.com/

Ο Άλλος Άνθρωπος

Τροφή, Συλλογικές Κουζίνες

Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα απο την δραση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ότι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!

Αθήνα, Πλαταιών ΚΑΙ Παραμυθίας (Τυφλόμιγα) Μεταξουργείο

http://oallosanthropos.blogspot.gr/

Νότια Αθήνα

«Ο μίτος των πολιτών» δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης στην πολιτική της κρίσης

Τροφή, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Στέκια, Ενισχυτική Διδασκαλία

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη

http://mitos-politon.blogspot.gr/

Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗλΙΟΥ-πόλις

Τροφή

Ξεκινήσαμε την αλληλεγγύη μας. Προς το παρόν στηρίζουμε 60 οικογένειες ανέργων και συνεχίζουμε.... Αν γνωρίζετε συμπολίτες μας σε οικονομική δυσπραγία ενημερώστε μας. Να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση. Συλλέγουμε ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΒΡΕΦΙΚΕΣ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ηλιούπολη, Αμαλίας 3 Νησάκι-Ηλιούπολη 16341

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της επίθεσης και αφήνει τον καθένα μας μόνο του και ανυπεράσπιστο. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές αλληλεγγύης, σε μια εποχή όπου πλέον το αυτονόητο καθίσταται περιττό και επιζήμιο, στις μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει ακριβά. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια.

http://ergatikilesxi.wordpress.com/

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηλιούπολης - Το Λαγούμι

Πακέτα, Παιδιά

Είμαστε πολίτες της Ηλιούπολης που συγκροτήσαμε δίκτυο αλληλεγγύης για τα παιδιά ώστε να ορθώσουμε φραγμό στην ανθρωπιστική κρίση.

Ηλιούπολη, Ροβέρτου Γκάλλι 53, Ηλιούπολη

http://lagouminet.blogspot.com

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας

Λαϊκές Συνελεύσεις

Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

Γλυφάδα

ΚΑΠΗ του ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ , (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου)

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ

Λαϊκές Συνελεύσεις

(ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοικων στα ΝΟΤΙΑ)η ΠΡΩΚΑΤ είναι μια ανεξάρτητη συλλογικότητα κατοίκων της νότιας Αθήνας με έδρα την Άνω Γλυφάδα. Δραστηριοποιείται στην περιοχή ως τέτοια από το καλοκαίρι του 2005. Βασικές της αρχές η αντίθεση στον καπιταλισμό, τους κρατικούς θεσμούς και την αντιπροσώπευση.

Γλυφάδα

http://prwkat.blogspot.gr/

Παγκράτι – Βύρωνα – Καισαριανή

Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα

Τροφή, Πακέτα, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια

Είναι επείγον να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο για να μπορέσουμε να σταθούμε όλοι μαζί όρθιοι! Γι' αυτό ακριβώς, δημιουργήσαμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα.

Βύρωνας, Χρυσοστόμου Σμύρνης 143 - 151

http://vironassolidarity.wordpress.com/

Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα

Ιατρεία - Φαρμακεία

Tο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο με έδρα τον Βύρωνα είναι έργο μιας πρωτοβουλίας, που εκφράζει μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών, όχι μόνο του Βύρωνα αλλά και των άλλων όμορων Δήμων.

Βύρωνας, Ελλησπόντου 12

http://k-iatreio.blogspot.gr/

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Συλλογικές Κουζίνες, Πολιτισμός

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λαμπηδόνα άνοιξε για τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς του Βύρωνα και των γύρω περιοχών. Άνοιξε για τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, για τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις ομάδες. Άνοιξε για να στεγάσει τη δημιουργικότητα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Βύρωνας, Μεσσολογγίου Λαμπηδόνα

http://politistikokentrovirona.blogspot.com

Πολίτες του Βύρωνα

Χωρίς Μεσάζοντες

Οι Πολίτες του Βύρωνα συνεχίζουν τη δράση τους στη πόλη με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση στην εποχή της κρίσης

Βύρωνας, Άλσος της Άγιας Τριάδος, Βύρωνας

http://politestouvirona.blogspot.gr/

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής

Στέκια

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ομάδα κατοίκων της Καισαριανής που αντιστάθηκε στα μοχθηρά σχέδια της εκκλησίας και των λοιπών αρμόδιων αρχών ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Υμηττού. Μέσα από την οργανωμένη και συλλογική της δράση κατάφερε να χαλάσει τα σχέδια τους για τη λεηλασία της φύσης

Καισαριανή, Νέας Εφέσου 4

http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/

Πατήσια – Γαλάτσι – Κυψέλη – Φιλαδέλφεια

Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων-Αχαρνών

Το <<ιατρείο αλληλεγγύης Πατησίων -Αχαρνών>> είναι μια συλλογικά οργανωμένη προσπάθεια αλληλεγγύης και δράσης για τα ζητήματα της υγείας και της ζωής μας. Είμαστε ανοιχτοί και καλούμε, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, επιστήμονες της υγείας, κάθε αναξιοπαθούντα και καταπιεσμένο, να αυτοοργανωθούμε και να δώσουμε μαζί την μάχη, για το δικαίωμα στην υγεία. Η λειτουργία του ιατρείου, καθορίζεται από την ανοιχτή γενική συνέλευση που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη 5.30 μ.μ.

"Κίνηση Αντίστασης & Αλληλεγγύης Γαλατσίου-χωρίς μεσάζοντες"

Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες

Εκεί όπου ακούμε την οργή να μας περιτριγυρίζει και τις πρόσκαιρες απογοητεύσεις Εκεί οι λέξεις επανανοηματοδοτούνται και γονιμοποιούνται με αξίες ζωής . Ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, συμμετοχή, ανιδιοτέλεια. Σε κάθε γωνιά, εκεί όπου υπάρχει μια προσπάθεια συγκρότησης και αυτοοργάνωσης του λαού Σε κάθε προσπάθεια αντίστασης και αλληλεγγύης Σε κάθε γωνιά όπου δίνεται μια μάχη για την επιβίωση, που είναι ταυτόχρονα και πολιτισμική, μορφωτική, εθνική. Εκεί όπου άνθρωποι παίρνουν την ζωή στα χέρια τους. Εκεί είναι η ελπίδα για την άνοιξη, για μια διέξοδο από το βαθύ χαντάκι της τροϊκανής επιβολής Εκατοντάδες κουτιά φάρμακα για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης , εκατοντάδες κιλά δωρεάν τροφίμων, εκατοντάδες τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης που διανεμήθηκαν στις 5 διανομές της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου μικρές πινελιές μια άλλης κοινωνικής οργάνωσης, μια άλλης ποιότητας…

Γαλάτσι, Γαλακηδών 11 & Λυσίου – Γαλάτσι

http://pernoampariza.wordpress.com/

"Κοινωνικός & Πολιτιστικός χώρος “Παίρνω Αμπάριζα”"

Στέκια

«Παίρνω Αμπάριζα» , ένας κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος αλληλεγγύης και συμμετοχής

Γαλάτσι, Γαλακηδών 11 & Λυσίου

http://pernoampariza.wordpress.com/

Ανοιχτή Συνέλευση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

Υγεία, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Λαϊκές Συνελεύσεις, Στέκια, Παιδεία

Η Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα δημοτών της πόλης μας, που μας ενώνει ο συλλογικός αγώνας για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, Δεκελείας 116, Χαλκηδόνα

http://syneleysi.wordpress.com/

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Λαϊκές Συνελεύσεις

Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων συνέρχεται κάθε Δευτέρα στις 19:30 στο σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγία Βαρβάρα). Την απαρτίζουμε κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών που αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνώντες καθ’ υπόδειξιν της τρόικας δεν οδηγεί σε καμία «σωτηρία» αλλά στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα. Νιώθουμε την ανάγκη να αυτοοργανωθούμε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να αγωνιστούμε ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική υποδούλωσης, να σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα σε όσους πλήττονται. Γι’ αυτό βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα, θέτουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν, προτείνουμε και συζητάμε ισότιμα λύσεις και συναποφασίζουμε δράσεις χωρίς κανενός είδους κηδεμονεύσεις. Σε περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα!

Αθήνα, κάθε Δευτέρα στις 8:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγ. Βαρβάρα)

http://patissiasynelefsi.blogspot.gr/

Πειραιάς

Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης"

Ο σύλλογος κάνει συστηματικές δράσεις αλληλεγγύης στήριξης των οικογενειών των μαθητών τους. Ταυτόχρονα λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο

Περισσότερα ΕΔΩ

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας δημιουργήθηκε για να ενώσει τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες,  τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, όλο τον κόσμο της γειτονιάς που προσπαθεί να βρει διέξοδο και να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση που δέχεται καθημερινά. Είμαστε μια συλλογικότητα που έχει  τη διάθεση  να  είναι  δίπλα σε κάθε εργαζόμενο  που  απολύεται, σε  κάθε  εργαζόμενο ή  κάτοικο που διεκδικεί  το δίκιο  του απέναντι  σε ότι  του  κλέβει  την  ζωή . 

Τηλέφωνο: 6930197726

[email protected], https://www.facebook.com/felkd?fref=ts,

Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά

Ιατρεία - Φαρμακεία

Ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συστήσαμε το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, γιατί η κρίση η φτώχεια κι η ανεργία αποκλείουν πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Κορυδαλλός, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, Πειραιάς

http://a-iatreio.blogspot.gr/

Ανοιχτή συνέλευση Περάματος

Στέκια

Συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 18:30. Ο Χώρος είναι ανοικτός κάθε Πέμπτη & Παρασκευή 18:00-21:00 και Κυριακή 11:00-14:00

Πέραμα, Φλέμινγκ 92 και Αχιλλέως, Πέραμα

http://www.asperamatos.gr

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Μαθήματα σε Μετανάστες

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ) ιδρύθηκε το 2005 από μία μικρή ομάδα εθελοντών δασκάλων, ενώ από το 2006 λειτουργεί ως σωματείο, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό εθελοντών. Βρισκόμενο ήδη στον 8ο χρόνο λειτουργίας του, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 3500 μαθητές-μετανάστες και συνεχίζει με επιτυχία και μεράκι το έργο του. Η οργάνωση, δομή και λειτουργία του ΑΣΜΠ βασίζεται στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, αφού σε όλες τις διοικητικές διαδικασίες (εκλογή συμβουλίου, τακτική μηνιαία συνέλευση, έκτακτες συνελεύσεις) συμμετέχουν ισότιμα δάσκαλοι και μαθητές.

Πειραιάς, 14ο & 15ο Γυμνάσια Πειραιά, Αγ.Αναργύρων και Κω Παλιά Κοκκινιά

http://asmpeiraia.blogspot.gr/

Α.Σ.Μ.Π.

Βότσαλο

Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής

Το Δίκτυο Βότσαλο δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ανταλλάξουν υπηρεσίες και προϊόντα για να καλύψουν μέρος των καθημερινών αναγκών τους χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος.

Κορυδαλλός, Δημητρακοπούλου 23, Κορυδαλλός

http://votsalo.org/

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Στέκια

Tο δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που στόχο έχει την υποστήριξη ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και τύπο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, βασισμένο στην αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Κερατσίνι

Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας

Παιδεία

Στη δημιουργία Σχολείου Αλληλεγγύης προχώρησαν, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη του δήμου, οι γονείς της Ένωσης Συλλόγων Νίκαιας, «αφού βρήκαν "κλειστές τις πόρτες" της ΕΛΜΕ Πειραιά», στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους με ενισχυτική διδασκαλία στην εποχή της κρίσης.

Νίκαια, Ράλλη Πέτρου 182,

http://www.solidarity4all.gr

Επιμέλεια αφιερώματος: alfavita.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου