Thumbnail
Τα κριτήρια και οι μοριοδοτήσεις

Στην κατεύθυνση του ενός πίνακα διορισμών κινείται το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών κατά τη συνάντηση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο με την ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η δημιουργία ενός πίνακα στον οποίο κριτήρια θα είναι η επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα μόρια προϋπηρεσίας, τα ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακά), κοινωνικά κριτήρια. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον μέσα στο 2015.

Πάντως τα όσα ειπώθηκαν στην ΟΛΜΕ για το σύστημα διορισμών που επεξεργάζονται είναι πανομοιότυπο με τα όσα είχαν ειπωθεί από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παραθέτουμε και σχετικό χωρίο:

«Στη συνέχεια το ΔΣ, έθεσε το φλέγον ζήτημα των μόνιμων διορισμών, τόσο στην γενική, όσο και στην ειδική αγωγή. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους, υποστήριξαν τις θέσεις μας και τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος για μόνιμους διορισμούς, χωρίς την διενέργεια νέου ΑΣΕΠ, όπως επισημαίνει και ο σύλλογός μας όλο αυτό το διάστημα. Στα κριτήρια που τέθηκαν συμπεριλαμβάνεται η επιτυχία σε προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, η προϋπηρεσία, καθώς επίσης και τα ακαδημαϊκά προσόντα».

Στα πιο πάνω να προσθέσουμε ότι για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών έχουμε και την απόφαση του ΣτΕ 527/2015  και είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το οποίο έχει ζητήσει ενημέρωση από το νομικό του τμήμα καθώς είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί που αναμένεται να προσφύγουν για να διεκδικήσουν το διορισμό τους. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε αντισυνταγματικός ο διορισμός των εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία (40%), 24μηνο και ΑΣΕΠ και 30μηνο.

Για ακόμη μια φορά η πολιτική ηγεσία δεν έδωσε νούμερα διορισμών , επικαλούμενη και τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν αναγνώρισε όμως την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία.

Όσον αφορά τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα αυτός δεν αναμένεται να μειωθεί καθώς αυτό συνεπάγεται νέες προσλήψεις σε μια περίοδο που τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά.

Ήδη φέτος οι προσλήψεις του συνόλου των αναπληρωτών σε Γενική Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό έχουν ξεπεράσει τις 18.000 ενώ υπάρχουν ακόμα 3.000 περίπου κενά. Δεδομένου του γεγονός ότι οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών ανέρχονται την τελευταία τριετία σε περίπου 5000 γίνεται αντιληπτό ότι τα κενά του χρόνου θα ξεπεράσουν τις 25.000!

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε 1,5 μήνα θα είναι έτοιμο το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο θα πάει για ψήφιση στη Βουλή τον Απρίλιο και σε αυτό θα εντάσσονται μεταξύ των άλλων η επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, το πάγωμα της αξιολόγησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Αυταρχισμός δίχως τέλος από διευθυντή εκπαίδευσης προς εκπαιδευτικούς για τον αγώνα υπέρ του Δημόσιου Σχολείου
«Οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε με κάθε συλλογική μορφή που επιλέγουμε, για τη διάσωση του δημόσιου σχολείου, για...
Αυταρχισμός δίχως τέλος από διευθυντή εκπαίδευσης προς εκπαιδευτικούς για τον αγώνα υπέρ του Δημόσιου Σχολείου
klimt
Γκούσταβ Κλιμτ: Χαμένος πίνακας του πουλήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ – Ποιος είναι
Χαμένος πίνακας του Γκούσταβ Κλιμτ πουλήθηκε για 30 εκατ. ευρώ – Αμφιβολίες για την προέλευσή του
Γκούσταβ Κλιμτ: Χαμένος πίνακας του πουλήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ – Ποιος είναι
Αττικό νοσοκομείο
Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του διέταξε το Αττικό Νοσοκομείο
ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου
Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του διέταξε το Αττικό Νοσοκομείο