Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας: Aνάγκη σχεδιασμού ενός νέου ενιαίου πλαισίου ανώτατης εκπαίδευσης

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου ενιαίου πλαισίου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας υπογράμμισε στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ ο Υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς. Όπως διαβεβαίωσε τους προέδρους των ΤΕΙ, η διαμόρφωση αυτού του πλαισίου θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και κοινωνικούς φορείς. Από την πλευρά του, ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Δ. Χασάπης, που μετείχε στις εργασίες της συνόδου, δήλωσε ότι η σκέψη της πολιτικής ηγεσίας είναι άλλα ΤΕΙ να ενσωματωθούν στα πανεπιστήμια, ενώ άλλα να ενταχθούν σε διαφορετικό πλαίσιο. Όπως είπε ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας κάποια τμήματα με ειδικότητες ίδιες με των Πανεπιστημίων μπορούν να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια και κάποια τμήματα με γνωστικά αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στα ΑΕΙ  να γίνουν ΙΕΚ.

Στο σημείο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από Προέδρους ΤΕΙ καθώς θεωρήθηκε ότι το Υπουργείο παιδείας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα σχέδιο Αθηνά 2.
 
Με ανακοίνωσή τους οι Πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι η υπόσταση των τεχνολογικών ιδρυμάτων δεν έχει αμφισβητηθεί από καμία ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ότι οποιαδήποτε μεταβολή στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να είναι ετεροβαρής εις βάρος των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ, «ο υπουργός στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, εξέθεσε τις σκέψεις του για τη διαμόρφωση του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας και ακροθιγώς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Ομως, μετά την ομιλία του κ. Μπαλτά, ο κ. Χασάπης ήταν πιο σαφής. Σε ερώτηση προέδρου ΤΕΙ εάν «μιλάμε για μια νέα “Αθηνά”» απάντησε: «Ναι, αλλά θα την κάνετε εσείς».

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ένα ανάλογο σχήμα είχε επεξεργαστεί και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, προκρίνοντας τα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης να μετατραπούν σε Τοπικά Κολέγια διετούς φοίτησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανθρακούχο νερό
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού
Nestle: Η Perrier καταστρέφει εκατομμύρια μπουκάλια νερού λόγω μόλυνσης από βακτήρια
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού