Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Τροπολογία του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄)  όσον αφορά θέματα του διδακτικού προσωπικού στα λεγόμενα «Πρότυπα Πειραματικά» Σχολεία

Αιτιολογική έκθεση

Α. Γενικά

Αναφορικά με την επιλογή διευθυντή σχολικής μονάδας στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, επειδή αλλάζουν τα κριτήρια και η διαδικασία όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του νόμου 3966/2011  στα νέα δεδομένα. Τέλος, για να θεραπευθούν και ορισμένα κενά ή δυσλειτουργίες του νόμου 3966/2011, συντάχθηκαν και ορισμένες ρυθμίσεις κυρίως σε σχέση με το εκπαιδευτικό προσωπικό των εν λόγω σχολείων.

Β. Κατά παράγραφο

Στην παράγραφο 1, η περίπτωση γ της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του ν. 3966/2011 όπως ισχύει αντικαθίσταται, ώστε να αφαιρείται από τις αρμοδιότητες της Δ.Ε.Π.Π.Σ. η διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων.

Στην παράγραφο Β οι διατάξεις του νόμου 3966/2011  που αναφέρονται στην επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων στα Πειραματικά και στα Πρότυπα σχολεία  προσαρμόζονται στις νέες ρυθμίσεις που αφορούν το σύνολο των διευθυντών σχολικών μονάδων.

Στην παράγραφο Γ καταργούνται οι παράγραφοι 4, 5, 6, και 7 του άρθρου 42 του ν. 3966/2011, που καθόριζαν το προηγούμενο τρόπο επιλογής διευθυντών πειραματικών και πρότυπων σχολείων.

Στην παράγραφο Δ, η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται, ώστε να είναι δυνατόν ως μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Πειραματικών και των Πρότυπων σχολείων να επιλέγονται όχι μόνο εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας αλλά και εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Στην παράγραφο Δ, η παράγραφος 9 εδ. δ΄ του άρθρου 48 του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄),ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται, ώστε να προβλεφθεί πως αν υπάρχει αδυναμία να προσληφθούν αναπληρωτές με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, τα κενά θα καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών.
 

Τροπολογία του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄)  όσον αφορά θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικά στα Πρότυπα Πειραματικά

Άρθρο Μόνο

Θέματα επιλογής διευθυντή και εκπαιδευτικού προσωπικού

Α. Η περίπτωση γ της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του ν. 3966/2011 όπως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:

«γ. Επιλέγει τους εκπαιδευτικούς των Πειραματικών και των Πρότυπων σχολείων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 48.»

Β. Η παράγραφος 3 του άρθρου 42 του ν. 3966/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:

« Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του Πειραματικού και Πρότυπου Σχολείου επιλέγονται για διετή θητεία, σύμφωνα με τα κριτήρια και τη διαδικασία που προβλέπεται για τις λοιπές σχολικές μονάδες. Υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών των πειραματικών και προτύπων σχολείων, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν 18 τουλάχιστον μήνες προϋπηρεσία με οργανική θέση ή θέση επί θητεία σε ένα από τα σχολεία τα οριζόμενα ως πειραματικά ή ως πρότυπα και διαθέτουν τα προσόντα άσκησης καθηκόντων Διευθυντή στα λοιπά σχολεία αντίστοιχης βαθμίδας.»

Γ.  Οι παράγραφοι 4, 5, 6, και 7 του άρθρου 42 του ν. 3966/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει καταργούνται.

Δ. Η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:

     «Ως εκπαιδευτικοί των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων επιλέγονται δημόσιοι εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας καθώς και δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας που δύνανται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις να απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, οι οποίοι/ες έχουν τουλάχιστον τετραετή διδακτική υπηρεσία στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση. Στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους εκδίδεται προκήρυξη της Δ.Ε.Π.Π.Σ., ύστερα από εισηγήσεις των ΕΠ.Ε.Σ., η οποία δημοσιεύεται σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να επιλεγούν σε θέσεις με θητεία εκπαιδευτικών των Πειραματικών ή Πρότυπων Σχολείων να υποβάλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην προκήρυξη.»

Ε.. Η παράγραφος 9, περίπτωση δ΄ του άρθρου 48 του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄),ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:

 «Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων και πειραματικών σχολείων».
 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ                                       Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ                           ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

 


Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€ 

 

Πλατφόρμες, σανδάλια, canvas, flatforns από 9,90€ μόνο στο shoedeal.gr Το νέο e-outlet! 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»