Thumbnail
Τρεις λόγοι, Κύριε Υπουργέ για να πείτε ΝΑΙ στο δρόμο της παραίτησης

Μπαγιώργος Ανδρέας  

Πάτρα, 28 Οκτώβρη 2013

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Τρεις λόγοι, Κύριε Υπουργέ για να πείτε ΝΑΙ στο δρόμο της παραίτησης.

1) Οι  9.600  διδακτικές ώρες (συνολικά από ειδικότητες ) που χάθηκαν και χάνονται  μόνο στην Αχαΐα  δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς(εκτός αν μπορεί το υπουργείο με θαύμα να  ανακυκλώσει το χαμένο και  σπαταλημένο χρόνο).

. Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, εξακολουθεί να  τηρεί σιγή ιχθύος στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και «παίζει»,  με τα νεύρα και τις αντοχές των εκπαιδευτικών που δοκιμάζονται από τα σκληρά και άδικα μνημονιακά μέτρα.

2) Η λανθασμένη τακτική που ακολούθησε το υπουργείο φέτος στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε., από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (α΄ και β΄ φάση), οδήγησε όπως πολύ καλά γνωρίζετε σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Ενώ υπήρχε η δυνατότητα να ικανοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων απόσπασης, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στα σχολεία, η τακτική που ακολουθήθηκε, με εντολή του Αρβανιτόπουλου, να δοθούν δηλ. αποσπάσεις μόνο από "πλεονασματικές" σε "ελλειμματικές" περιοχές οδήγησε στον πλήρη παραλογισμό. Τα κενά παρέμειναν λόγω της προχειρότητας και ακολούθησε η τακτικής του "μπαλώματος", με τις προσλήψεις των ΕΣΠΑ ολοήμερων  δασκάλων και νηπιαγωγών, με την αδικία που πρόκυψε και δημιούργησε εκρηκτικές καταστάσεις. Δικαιολογημένα έχει πλημμυρίσει χιλιάδες συνάδελφους από οργή, αγανάκτηση, απόγνωση και θυμό.

3) Η ακύρωση στην πράξη από τον Κύριο Υπουργό του αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης των αποσπάσεων, που καθιερώθηκε εδώ και τρία χρόνια στην εκπαίδευση. Γιατί ταυτόχρονα, ο Υπουργός, έχει προβεί σε αποσπάσεις σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης, σε Περιφερειακές Διευθύνσεις, σε φορείς κτλ. εκατοντάδων εκπαιδευτικών Π.Ε., χωρίς κριτήρια και χωρίς καμιά μοριοδότηση, με αποτέλεσμα να "βοά" ο εκπαιδευτικός κόσμος για το ρουσφετολογικό και πελατειακό τρόπο λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο Αρβανιτόπουλος προσωπικά μιλάει  για αξιοκρατία και αντικειμενικές διαδικασίες.

Επιτέλους κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν εκτός αν νομίζετε ότι θα τα λύσετε με προεδρικά διατάγματα  αξιολόγησης . Μήπως πρέπει πρώτα να αξιολογηθείτε εκεί στο υπουργείο γιατί προσωπικά   είμαι υπέρ της αξιολόγησης αλλά ας αρχίσει από πάνω προς τα κάτω για να είναι το αποτέλεσμα και δίκαιο και πιο λειτουργικό. 

 Με αγωνιστική εκτίμηση

Ανδρέας  Μπαγιώργος                                                     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολουμπια
Κολούμπια: Ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης
Το πανεπιστήμιο θα πραγματοποιεί πλέον πολλαπλές, μικρότερες τελετές αντί για μία μεγάλη.
Κολούμπια: Ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης