Thumbnail
alfavita.gr

Το οργουελικό 1984 αν κάποτε ήταν τοποθετημένο στο επίπεδο της φαντασίας, τώρα είναι μία πραγματικότητα. Το νέο πληροφοριακό σύστημα στην εκπαίδευση, το "myschool" έρχεται να δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου και επιβολής σε όσους αναπνέουν την κιμωλία.

Το "myschool" όχι μόνο ζητάει την καταγραφή αναλυτικών στοιχείων των μαθητών  (από ΑΜΚΑ έως και άλλα προσωπικά δεδομένα), τις απουσίες που κάνουν, τις άδειες των εκπαιδευτικών αλλά όπως θα δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω ζητάει την καταγραφή  για το ποιος εκπαιδευτικός κάνει απεργία και πότε.

 
 
 
Είναι αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας. Συνδέεται άμεσα με διαδικασίες αξιολόγησης ακόμα και μέσω της επίδοσης των μαθητών, πειθάρχησης και ασφυκτικού ελέγχου που βασίζεται στον αυταρχισμό και στην επιβολή των κυβερνητικών επιδιώξεων για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο: Τα νέα μαθήματα του 2025-2026

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Ο 19χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο πήρε 48ωρη προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης