Thumbnail
Αγγούρια

Το αγγούρι είναι ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο λαχανικό, εύκολα διαθέσιμο σε όλους. Περιέχει όλες τις ενώσεις που απαιτούνται από το σώμα μας σε καθημερινή βάση όπως βιταμίνες C , Β1, Β2 , Β3, Β5, Β6 , φολικό οξύ , ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Ωστόσο ακόμα και αν δεν σας αρέσει η γεύση του, γνωρίζετε ότι εκτός από το φαγητό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του σπιτιού σας ή τον καθαρισμό των παπουτσιών σας;

Διαβάστε παρακάτω 5 χρήσεις των αγγουριών που δεν γνωρίζατε και θα σας καταπλήξουν :

1. Οικολογικό καθαριστικό

Εάν είστε οπαδός των φυσικών προϊόντων καθαρισμού για τον καθαρισμό του σπιτιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το αγγούρι. Κόψτε ένα αγγούρι και τρίψτε το απαλά πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Όχι μόνο θα αφαιρέσει τη βρωμιά αλλά δεν θα αφήσει και λεκέδες.

2. Σπιτική συνταγή για το hangover (ή πώς θα σας βοηθήσει στις παρενέργειες της μέθης)

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι καταναλώσατε λίγο παραπάνω αλκοόλ από όσο έπρεπε, κόψτε ένα αγγούρι και φάτε το πριν πάτε για ύπνο. Επειδή αποτελείται από 90 % νερό, βιταμίνη Β5 και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το αγγούρι θα αποκαταστήσει την ισορροπία του σώματός σας, η οποία θα αποτρέψει το hangover και δεν θα αισθανθείτε καθόλου πονοκεφάλους .

3. Αγγούρι για φρεσκάρισμα της αναπνοής

Ετοιμάζεστε για μια σημαντική συνάντηση και συνειδητοποιείτε ότι σας έχουν τελειώσει οι τσίχλες ή οι μέντες και δεν έχετε τη δυνατότητα να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Ένας υγιεινός και φυσικός τρόπος φρεσκαρίσματος της αναπνοής σας καλύτερος και από τις τσίχλες είναι να μασήσετε λίγο αγγουράκι.

4. Γυαλιστικό και καθαριστικό παπουτσιών

Τρίψτε φρεσκοκομμένο αγγούρι επάνω στα παπούτσια σας και απολαύστε τη λάμψη τους . Επιπλέον τα συστατικά του αγγουριού απωθούν το νερό και τη βρωμιά από την επιφάνεια, έτσι τα παπούτσια σας θα παραμείνουν καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

5. Θεραπεία Spa στο σπίτι σας

Αισθάνεστε στρεσαρισμένοι και ψάχνετε ένα τρόπο ανακούφισης όπως μία θεραπεία spa; Σας έχουμε μία απλή και οικονομική λύση: Κόψτε ένα ολόκληρο αγγούρι και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό . Τα χημικά και τα θρεπτικά συστατικά από το αγγούρι αντιδρούν με το βραστό νερό και απελευθερώνονται μέσω του ατμού. To ευχάριστο και ξεκούραστο άρωμα που θα κυκλοφορήσει πιστεύεται ότι ανακουφίζει από το στρες και την πίεση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα