Thumbnail
Τι προβλέπει η Υπουργική Απόφαση - Τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΘΝΟΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

 

 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
 
 
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που οριστικοποιείται αύριο, προβλέπεται μεγαλύτερη μοριοδότηση για κατόχους πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Προστατεύονται όσοι έχουν προσληφθεί με γραπτό διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ και οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
 
 
 
Η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτσχίων, μεταπτσχισκών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό.
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολόγια εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του προσωπικού όλων των υπουργείων τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας τουλάχιστον 8.290 υπάλληλοι.
 
Η υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες γράφουν και σβήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προσδώσει ο αρμόδιος υπουργός στην αξιολόγηση του προσωπικού.
 
Παράλληλα, με την ίδια μοριοδότηση θα κριθούν σε δεύτερο χρόνο οι διαθέσιμοι υπάλληλοι για την επανατοποθέτησή τους. Από την κατηγορία των διαθέσιμων υπαλλήλων, σε πρώτη προτεραιότητα τοποθέτησης σε νέες θέσεις θα βρεθούν οι υπάλληλοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία δηλαδή όσοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατέχουν σημαντικό τυπικό προσόντα και έχουν προσληφθεί με αδιάβλητες διαδικασίες.
 
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα στηριχτεί στην αποτίμηση των προσόντων τους, τα οποία περιλαμβάνονται στους προσωπικούς φακέλους των εργαζομένων. Για πρώτη φορά στην υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ξεχωριστή μοριοδότηση ανά επίπεδο που θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οπως δήλωσε Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με τις αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ και διαθέτουν προσόντα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα .
 
Μέχρι και χτες το απόγευμα στο βασικό σενάριο που επεξεργαζόταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, περιλαμβάνονταν τέσσερα επίπεδα: Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.
 
PINAKASKRITIRION
 
Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
 
Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό άπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.
 
Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994, που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ. Για την τελευταία κατηγορία μοριοδότησης έχουν κατατεθεί ενστάσεις, καθώς αμφισβητούνται σε αρκετές περιπτώσεις οι διαδικασίες με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί σε διάφορα υπουργεία πριν από το 1994, που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά καθιερώνεται αρνητική μοριοδοτηση δηλαδή θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολόγια για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθοριστεί διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.
 
Ειδική αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να παραχωρηθεί στα ΑΜΕΑ που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις εργασίας στο Δημόσιο με βάση ειδικό νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Ασπίδα από τη διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τελικά ο συνδυασμός των μορίων που Θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι για τα τοπικά τους προσόντα και για τον τρόπο πρόσληψής τους, καθώς οι προσοντούχοι νέοι εργαζόμενοι πριμοδοτούνται έναντι των συναδέλφων τους που διαθέτουν μόνο προϋπηρεσία.
 
Τα επιπλέον κριτήρια που θα μοριοδοτούνται και προκύπτουν από τον φάκελο του υπάλληλου αφορούν: Τη γνώση ξένων γλωσσών όπου θα ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Τα έτη προϋπηρεσίας καθώς και εάν ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει σε θέση ευθύνης. Την υπηρεσιακή αξιολόγηση που έχει λάβει ο υπάλληλος τα τελευταία τρία χρόνια. Κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (αριθμός τέκνων) που θα συνυπολογιστούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή