Thumbnail
Τι είπαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, το ΑΣΕΠ και την προυπηρεσία των αναπληρωτών

Δείτε στο παρακάτω έγγραφο τι είπαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, το ΑΣΕΠ και την προυπηρεσία των αναπληρωτών. Στη συζήτηση συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου εισηγήθηκε από την πλευρά της Ν.Δ. το σχέδιο νόμου το οποίο προτείνει την ίδρυση συμβουλίου εθνικής πολιτικής για την παιδεία αποτελούμενο από τους όσους Υπουργούς, πρώην Υπουργούς Παιδείας επιθυμούν σε άτυπο συμβουλευτικό ρόλο του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας.

Από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εισηγήθηκε η  Παναγιώτα Δριτσέλη η οποία κατέθεσε συγκεκριμένη τροπολογία επί του ζητήματος  ενόψει τη συζήτησης στην Ολομέλεια και τόνισε ότι απαιτείται  να γίνει ουσιαστικός διάλογος για αυτό το πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που αυτή τη στιγμή ταλανίζει χιλιάδες νέους, ενώ ζήτησε παράλληλα να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συζήτησης και να μη γίνει καμία μονομερής ενεργεία σε αυτό το θέμα από το Υπουργείο.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ο ειδικός αγορητής, Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος επανέλαβε τις δηλώσεις του υπουργού για τις προσλήψεις 10.000 μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις.

Η ειδική αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στην ανάγκη διορισμών νέου εκπαιδευτικού προσωπικού για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και εξέφρασε θετική στάση στη δημιουργία συμβουλίου της εθνικής πολιτικής για την παιδεία.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου διευκρίνισε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο που προτείνει η Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «αυτός ο τρόπος που προωθείται συντελεί στο να εμπορευματοποιηθεί η γνώση, να γίνει μια γνώση για λίγους, σε αυτούς ου έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν».

Από την πλευρά των ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών μίλησε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τόνισε ότι το μείζον είναι να προχωρήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

 

.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία