Thumbnail
Η απόφαση της ΑΔΙΠ

Νέες αλλαγές στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Πληροφορικής
Στην παράγραφο 8 του άρθρου 2, στο τέλος της παραγράφου, μετά τη φράση “Τμήμα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις”, προστίθενται τα ακόλουθα εδάφια: “Για τμήματα της πληροφορικής εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η πληροφορική. Οι άλλες σχολές και τα τμήματα, για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η πληροφορική, θα ορίζονται με απόφαση της ΑΔΙΠ, η οποία θα εκδίδεται μέχρι την 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Αυτή είναι η νομοτεχνική βελτίωση για το μάθημα της Πληροφορικής, την οποία και παρουσίασε στην αρχή της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Έρευνα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντάς.

Ο Υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε για το θέμα της Πληροφορικής αναφέροντας μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα: “Όμως, υπήρξε, κύριε Πρόεδρε, μια βαρβαρότητα. Ακόμα και γι’ αυτούς τους υποψήφιους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν πληροφορική δεν ετίθετο ως προϋπόθεση η εξέτασή τους στο μάθημα της πληροφορικής. Δεν θέλω τώρα να σας κουράζω με επιστημολογικές παρατηρήσεις. Μπορώ να κάνω πάρα πολλές. Δεν είμαι των θετικών επιστημών, αλλά έχω γνώσεις επιστημολογίας. Μπορώ να σας μιλήσω, αλλά δεν είναι η ώρα αυτή. Περιορίζομαι να πω ότι στον 21ο αιώνα η επιλογή αυτή ήταν μια τρέλα και θέλουμε να τη διορθώσουμε”.
Και ο κ. Λοβέρδος συνέχισε: “Πόσο θα τη διορθώσετε; Εγώ λέω, με τις γνώσεις που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μόνο αυτό. Από κει και πέρα, κύριε Πρόεδρε, θα καταθέσουμε αίτημα στην ΑΔΙΠ να μας εκφράσει γνώμη αν και κάπου αλλού -με φειδωλό τρόπο- πρέπει αυτό το μάθημα να τεθεί ως προϋπόθεση για τις πανελλαδικές του 2016 και όπως λέμε εδώ, η απόφαση της ΑΔΙΠ θα μας δεσμεύει, θα έχουμε δέσμια αρμοδιότητα. Θα υπογράψουμε ό,τι λέει η ΑΔΙΠ. Νομίζω ότι αυτή είναι μια άριστη επιλογή”.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Ξεκίνησε η εισβολή στην πόλη της Γάζας- Ήδη το Ισραήλ ελέγχει τα περίχωρα της πόλης
"οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την αρχική φάση της εισβολής τους στην Πόλη της Γάζας» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού...
Ξεκίνησε η εισβολή στην πόλη της Γάζας- Ήδη το Ισραήλ ελέγχει τα περίχωρα της πόλης
περιπολ
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Εξαφανίστηκε 16χρονη από χώρο παιδικής προστασίας στην Πάτρα. Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλα τα στοιχεία και πού να καλέσετε
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
αδωνις
Άδωνις Γεωργιάδης: Αντιπαράθεση με MEGA και Βαγγέλη Μαρινάκη για το ΕΣΥ
O Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στους δημοσιογράφους του σταθμού, κατηγορώντας τους ότι «παρουσιάζουν μόνο τα αρνητικά» για το ΕΣΥ
Άδωνις Γεωργιάδης: Αντιπαράθεση με MEGA και Βαγγέλη Μαρινάκη για το ΕΣΥ