Thumbnail
Κι αν δεν πάμε, τουλάχιστον θα τα ονειροταξιδευτούμε!

Οι γιορτές είναι πάντα καλοδεχούμενες, είτε πρόκειται για γιορτές με λίγους φίλους είτε για γιορτές με εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπους.

Σας παρουσιάζουμε, σήμερα, είκοσι μεγάλα φεστιβάλ, το καθένα ξεχωριστό, με τη δική του θεματολογία όλα όμως είναι πανέμορφα και τρομερά ενδιαφέροντα. Και αν δεν μπορέσουμε να πάμε σε κανένα, ας τα ονειροταξιδευτούμε.


Holi (Festival of Colours), Hindu World

Ιερή και πανάρχαιη ινδιουιστική γιορτή που γιορτάζει τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.


Tomorrowland, Βέλγιο

Source: AFP

Source: AFP

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κκόσμο.


Carnevale - Venice,Ιταλία

Το 1162 η Δημοκρατία της Βενετίας κατάφερε να αποτρέψει εισβολή εχθρών και από τότε οι κάτοικοί της γιορτάζουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου το Καρναβάλι της Βενετίας το οποίο σηματοδοτεί και την έναρξη της Σαρακοστής.


La Tomatina - Buñol, Ισπανία

Ο θρύλος λέει ότι η ρίψη ντομάτα ξεκίνησε το 1945 όταν οι ντόπιοι πέταξαν τα λαχανικά σε ενοχλητικά πλάσματα του δάσους και στόχησαν. Τον Αύγουστο περίπου 20.000 άνθρωποι μαζεύονται για να ρίξουν περίπου 150.000 ντομάτες ο ένας στον άλλον.


Albuquerque International Balloon Festival - ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αερόστατων στον κόσμο που καταφέρνει να συγκεντρώνει περισσότερα από 750 αρόστατα στις εννέα ημέρες που διαρκεί η γιορτή.


Burning Man - Nevada, ΗΠΑ

Πρόκειται για ετήσια γιορτή που τιμά τον πολιτισμό και την τέχνη


Thingyan Water Festival - Μπούρμα

Κάθε Απρίλιο οι δρόμοι της Βιρμανίας μετατρέπονται σε μία μεγάλη μάχη νερού καθώς οι άνθρωποι γιορτάζουν την έναρξη της βουδιστικής πρωτοχρονιάς.


Lantern Festivals - Ασία

Source: AP

Source: AP

Η γιορτή έρχεται από την αρχαιότητα και γιορτάζει την δέκατη πέμπτη ημέρα του πρώτου μήνα στο ημρολόγιο Lunisolar. Κινέζοι και Βιετναμέζοι πηγαίνουν σε ναούς με χιλιάδες φανάρια.


Garma Festival - Αυστραλία

Το φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την πρακτική και τη διατήρηση του παραδοσιακού χορού με τραγούδια και τέχνη.

Source: en.wikipedia.org


Sanja Matsuri - Ιαπωνία

Source: Kyodo

Source: Kyodo

Source: Kyodo

Η Sanja Matsuri είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις Σίντο γιορτές στο Τόκιο. Περισσότερα από 100 φορητά ιερά μεταφέρονται γύρο από την τεράστια πόλη φέρνοντας καλή τύχη στους κατοίκους.


Inti Raymi (Festival of the Sun) - Περού

Source: Brent Stirton / GettyΤο φεστιβάλ του Ήλιου κατά την εποχή των Ινκας ήταν μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της χρονίας. Η τελετή αποτίει φόρο τιμής στον Ιντι, το θεό του ήλιου.


Electric Forest Music Festival - Rothbury, Michigan

Το Forest Festival είναι μία εκδήλωση που διαρκεί τέσσερις ημέρες και επικεντρώνεται στη μουσική ενώ το περιβάλλον είναι θεματικό.

Source: en.wikipedia.org


Elephant Festival - Jaipur, Ινδία

Source: gadgetace.co.uk

Οι ελέφαντες είναι ένα σημαντικό μέρος του ινδικού πολιτισμού και το Μάρτιο γιορτάζονται σε δικό τους φεστιβάλ. Ολα ξεκινούν με μία πομπή από ελέφαντες ντυμένους με κουστούμια και εξεζητημένα κοσμήματα.

Source: en.wikipedia.org


Day of the Dead - Mεξικό

Πρόκειται για την Ημέρα των νεκρών ή Dia de los muertos και και πρόκειται για μεξικανικές διακοπές όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν και να θυμηθούν μέλη των οικογενειών τους. Αυτή η γιορτή έχει τη ρίζα της στους Ατζέκους.


International Sand Sculpture Festival - Πορτογαλία

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή γλυπτών άμμου σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φεστιβάλ απλώνεται μήκος 1,5 χιλιομέτρου στην παραλία. Κάθε χρόνο 60 καλλιτέχνες χρησιμοποιούν περισσότερους από 35.000 τόνους άμμου για να δημιουργήσουν τα εκπληκτικά γλυπτά τους.

Source: en.wikipedia.org


Rainforest World Music Festival - Kuching, Borneo

Στη μέση ενός τροπικού δάσους χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την παγκόσμια μουσική. Κάθε χρόνο, δεκάδες συγκροτήματα από όλο τον κόσμο καλύπτουν κάθε είδος μουσικής που μπορείτε να φανταστείτε..

Source: fest300.com


Cascamorras - Ισπανία

Η Guadix και η Baza είναι δύο πόλεις στην Γρανάδα στη νότια Ισπανία. Η ιστορία έχει ως εξής: Ενας κάτοικος της μιας πόλης, πριν 500 χρόνια, βρήκε ένα άγαλμα της Παναγίας και ένας κάτοικος της άλλης πόλης έκλεψε το άγαλμα. Αυτό το γεγονός έγινε αφορμή να γιορτάζουν οι δύο πόλεις κάθε χρόνο με έναν πόλεμο μπογιάς.


Glastonbury - Αγγλία

Το φεστιβάλ λειτουργεί από το 1970 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο

επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη

Ονειροταξιδευτείτε μαζί μας και στο facebook, αυτό σημαίνει, άμα θέλετε δηλαδή, κάντε ένα like στα "ονειροτάξιδά" μας!!!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά