Thumbnail
Το υπουργείο Υγείας φέρεται να προωθεί σχέδιο νόμου

Ανατροπές στην εκπαίδευση των πτυχιούχων των Ιατρικών σχολών προβλέπονται σε σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε από την Επιτροπή Εκπαίδευσης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα καταργείται η λίστα αναμονής για την ειδικότητα των γιατρών και θα θεσπίζεται διαδικασία πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι γιατροί με την καλύτερη βαθμολογία θα εισάγονται αμέσως στα νοσοκομεία της επιλογής τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ θα μπουν κριτήρια και για την ειδίκευσή τους βάσει των πληθυσμιακών αναγκών. Οι θέσεις θα είναι συναρτούμενες με τον αριθμό των γιατρών ανα ειδικότητα που χρειάζεται η κάθε περιοχή.
Οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε Μάιο και Νοέμβριο με τους γιατρούς να καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Η άριστη βαθμολογία θα είναι το 100, χωρίς να υπάρχει βάση επιτυχίας. Οι καλύτεροι θα καταλαμβάνουν τη θέση της πρώτης προτίμησής τους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Κατάστιχο ...400 σελίδων που καταγράφει το σύνολο εγγράφων των Γενικών Γραμματειών και των Γενικών Διευθύνσεων του!
Mε το εν λόγω έγγραφο κωδικοποιούνται τα σύνολα εγγράφων που βρίσκονται στην κατοχή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπως...
Υπουργείο Παιδείας: Κατάστιχο ...400 σελίδων που καταγράφει το σύνολο εγγράφων των Γενικών Γραμματειών και των Γενικών Διευθύνσεων του!