Thumbnail
Τάσος Κουράκης: Για διαθεσιμότητες, μετεγγραφές, ΕΑΠ‏

Το λόγο έχει ο κ. Κουράκης για οχτώ λεπτά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, έχετε υποσχεθεί πάρα πολλές φορές –αν με παρακολουθείτε, κύριε Υπουργέ- ότι θα το τακτοποιήσετε και δεν θα απολυθούν οι 1.800 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην τεχνική εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι σήμερα είναι η ευκαιρία να υιοθετήσετε μια εκπρόθεσμη, βεβαίως, τροπολογία που καταθέσαμε ή εν πάση περιπτώσει να φέρετε μία νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Έχετε δίκιο σε αυτό. Αλλά το ΑΣΕΠ ετοιμάζει μία νέα ανακοίνωση για να ολοκληρώσει την επιδιόρθωση του λάθους που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση για τους υπολοίπους -περίπου 350, 400, 450, 500;- των οποίων η τύχη αγνοείται λόγω των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων. Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ.

Επίσης, θα πρέπει να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης.

Καταθέσαμε τρεις τροπολογίες. Μία ήταν αυτή που ανέφερα και μία όσον αφορά τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Είπαμε ότι θα έπρεπε να αλλάξει η φρασεολογία «στην περιφέρεια να γίνονται οι μετεγγραφές» και να συνδεθεί με το θέμα της προσβασιμότητας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αλλιώς, θα είναι δώρο-άδωρον για αυτούς τους κατοίκους που προστατεύονται και από το άρθρο 101 του Συντάγματος.

Θέλω να πω κάτι για το οποίο συμφωνούμε, αλλά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο είναι διατυπωμένη η τροπολογία που έχει σχέση με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας δημιουργούνται δύο ζητήματα. Ένα το έχετε υποσχεθεί, Υπουργέ. Θα πρέπει όταν γίνεται μία καταγγελία που αφορά έναν δημόσιο υπάλληλο να γίνεται μία διάκριση για το εάν το αδίκημα για το οποίο γίνεται η καταγγελία -και αρχίζει μια διαδικασία πειθαρχικού και αγωγής- έχει σχέση με την υπηρεσία  εν αντιθέσει με μία καταγγελία που δεν έχει σχέση με την υπηρεσία. Έτσι δεν είναι; Και το είχατε πει και εσείς.

Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα να κατηγορείται ένας εφοριακός ή ένας ιατρός ότι χρηματίζεται, ότι παίρνει φακελάκι, όπως και ένας εκπαιδευτικός ότι διαπράττει ένα έγκλημα περί τη γενετήσια πράξη, και είναι άλλο πράγμα να έχει μια οικονομική διαφορά με το γείτονα κλπ..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε μια λέξη;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ορίστε, κύριε Υπουργέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Έγινε συνεδρίαση με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Και εμείς παρουσιάσαμε ένα κείμενο διαφοροποίησης της αντιμετώπισης συμπεριφορών μέσα και έξω από την υπηρεσία και είπαμε οι νομικοί σύμβουλοι να καταρτίσουν μια ρύθμιση με την οποία να ζητήσουμε να συζητηθεί το θέμα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή η διαδικασία εξελίσσεται όπως τη λέτε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Πολύ ωραία.

Στην προκειμένη περίπτωση, επομένως, όπως καταλαβαίνουμε όλοι –και σε αυτό θα πρέπει να πάρετε θέση και εσείς- δεν αρκεί μία απλή καταγγελία ενός γονιού ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εκπαιδευτικός, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ο εισαγγελέας, ένα βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Το λέω, γιατί σε ορισμένες περιοχές -και μπορώ να σας πω συγκεκριμένα άλλη στιγμή- έχει γίνει καταγγελία από γονιό για σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του την ίδια στιγμή που όλοι οι καθηγητές, οι παριστάμενοι, λένε ότι ο άνθρωπος είναι τρελός -δηλαδή ο γονιός- ο οποίος κατηγορεί τον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή για κάτι τέτοιο.

Θέλω να σας πω, δηλαδή, ότι μια απλή καταγγελία δεν μπορεί να είναι αρκετή. Σωστά, βέβαια, το λέτε στην τροπολογία εδώ ότι πρέπει να έχει κινηθεί η διαδικασία.

Υπάρχει ένα θέμα που νομίζω ότι έγινε εκ λάθους. Προσέξτε: Στην αιτιολογική έκθεση λέει το εξής το οποίο επαναλαμβάνω είναι μάλλον εκ λάθους, εκ παραδρομής και πρέπει να διορθωθεί για λόγους σοβαρότητας: «Ως εκ τούτου υποψήφιοι για θέσεις αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών απαγορεύεται να εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο σε τέτοια εγκλήματα». Δεν μπορεί ένας νόμος να απαγορεύσει. Είναι σωστό, όμως, το παρακάτω όπου λέει ότι απαγορεύεται να συμμετέχουν στη διαδικασία για πλήρωση θέσεων αναπληρωτών ωρομισθίων. Είναι στην αιτιολογική έκθεση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Είναι λάθος.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Προφανώς είναι λάθος. Δεν μπορούμε να πούμε, απαγορεύεται ο φόνος, απαγορεύεται το σεξουαλικό έγκλημα. Το λέω για να το διορθώσουμε. Δεν ισχύει. Προφανώς επί της ουσίας συμφωνούμε για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά το ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας έχω στα χέρια μου -θα το έχετε και εσείς- ένα κείμενο από τον Πρόεδρο του συμβουλίου, τον κ. Λαδή. Πρέπει να πούμε, βέβαια, για να γνωρίζουν και οι άνθρωποι που μας ακούν και οι ενδιαφερόμενοι, ότι τη διαδικασία για να γίνουν εκλογές για Πρόεδρο δεν την κινεί ο προσωρινός Πρόεδρος, αλλά το συμβούλιο. Λοιπόν, μετά απ’ όλα όσα έχουν συμβεί, ενδεχομένως και με την πίεση της δικής σας τροπολογίας Υπουργέ μου, διαβάζω την τελευταία παράγραφο του κειμένου που στάλθηκε χθες από τον κ. Λαδή, Πρόεδρο του Συμβουλίου ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που λέει: «Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου…» -δηλαδή μεθαύριο- «…έχω καλέσει σε συνεδρίαση το συμβούλιο του ιδρύματος προκειμένου να λάβει υπόψη του τα ανωτέρω ώστε να προχωρήσει στη συνέχιση της διαδικασίας».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Μακάρι να γίνει.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Εμείς, βέβαια, προσθέτουμε, γιατί έχουμε και όχληση με την καλή έννοια από ενδιαφερόμενους, ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει με τις νόμιμες διαδικασίες, όχι να γίνει για να γίνει ή να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο.

Επομένως, μετά απ’ όλα αυτά θεωρώ -και πραγματικά τελείως καλόπιστα- ότι η παρέμβασή σας έπιασε τόπο και εξαναγκάστηκε πια, αν θέλετε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου να προχωρήσει τη διαδικασία. Δεν έχει πια λόγο ύπαρξης. Δηλαδή, ουσιαστικά το πνεύμα της παρέμβασής σας, Υπουργέ μου, εκπληρώθηκε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Του δίνουμε, όμως, μια προθεσμία λίγων ημερών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Δηλαδή, λέτε μέχρι τις 15. Αν δεν είναι μέχρι τις 15 και είναι μέχρι τις 17;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν θα την εφαρμόσει. Θεωρώ, κατά τη συνήθειά του, πολύ λογικό να μας φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ενδεχομένως να φτάσει τα Χριστούγεννα εάν δεν έχουν λυθεί τα νομικά ζητήματα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Έτσι μας πάει.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Όχι. Γι’ αυτό λέω με νόμιμο τρόπο. Δηλαδή, μερικοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να γίνει αύριο και μερικοί ισχυρίζονται ότι, «Όχι, πρέπει να μπούμε με νόμιμη διαδικασία».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν παίρνει αποφάσεις. Έτσι μας πάει. «Πείτε και εκείνο, πείτε και τ’ άλλο». Έτσι μας πάει.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ωρίμασε το θέμα ώστε να αποσυρθεί η τροπολογία.

Όσον αφορά τις άλλες τροπολογίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά τι λέτε; Λέτε ότι πια τα μεταπτυχιακά γίνονται με απόφαση του πρύτανη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Τελικώς υπογράφει…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Όχι. Θα διαβάσω τι λέτε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Να άρω την παρεξήγηση;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι.

                       

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία μέσα στο Ίδρυμα και έρχεται στο Υπουργείο Παιδείας για υπογραφή, ή πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Αυτή την υπουργική υπογραφή τη μεταφέρουμε στον επικεφαλής, στον Πρύτανη ή στον Πρόεδρο. Η αρμοδιότητα είναι μέσα στα πανεπιστημιακά όργανα, καθ’ όπως ο νόμος την ορίζει, και η τελική υπογραφή, αντί του Υπουργού Παιδείας, είναι πια η απαιτούμενη του Πρύτανη του πανεπιστημίου ή του Προέδρου του ΤΕΙ. Αυτή είναι η μεταφορά. Μη νομίζετε ότι η διάταξη λέει πως αποφασίζεται η δημιουργία μεταπτυχιακού με μονομερή απόφαση ενός μόνο προσώπου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Όχι, καταλαβαίνω τι λέτε. Δεν παρεξηγώ. Απλώς εκφράζουμε τον εξής προβληματισμό και θα τον καταλάβετε και μπορεί να κατηγορηθούμε γι’ αυτό ενδεχομένως: Τα πανεπιστήμια, με τις διαδικασίες τους, αποφασίζουν τι μεταπτυχιακά θα κάνουν. Όμως, την τελική εποπτεία για το αν ικανοποιούν ανάγκες της χώρας, αν συνδέονται με μία αναπτυξιακή πορεία, αν συνάδουν με το όραμα που έχει η ελληνική πολιτεία δια το Υπουργείο Παιδείας, δεν πρέπει να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θεωρούμε πως όχι. Ξέρετε γιατί; Διότι, κύριε συνάδελφε, όσα μεταπτυχιακά υπέγραψα μέχρι στιγμής, ακολουθούσαν μια διαδικασία γραφειοκρατική του Υπουργείου και μόνο καθυστέρηση παρήγαγαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να πούμε «όχι». Αφού η ΑΔΙΠ τα αξιολογεί θετικά τα συγκεκριμένα τμήματα, τι δουλειά έχει ο Υπουργός Παιδείας;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, πάμε στην ΑΔΙΠ, όμως. Βλέπετε; Θέλω να πω, δηλαδή, ότι υπάρχει μία εποπτεία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ναι, πάμε στην ΑΔΙΠ. Εγώ τι αξιολόγηση να κάνω, αν φέρετε εσείς -δεν ξέρω την ειδικότητά σας, φιλόλογος είστε…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Είμαι γιατρός.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Αν φέρετε ένα μεταπτυχιακό στο Τμήμα της Ιατρικής, τι ξέρω εγώ να πω; Τι ξέρουν οι υπηρεσίες; Η ΑΔΙΠ ξέρει, όμως. Οφείλει να ξέρει. Η πολιτεία αξιολογεί και χρηματοδοτεί, γιατί να παρεμβαίνει σε αυτά; Επειδή, λοιπόν, έμπαινε μηχανικά η υπογραφή μου, σκέφτηκα ότι αυτή είναι καλύτερη και μη γραφειοκρατική διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Είναι σωστό αυτό και γι’ αυτό αφήνω και τη συζήτηση να εξελίσσεται.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Καλώς, δέχομαι την απάντηση του Υπουργού. Αυτό είναι καλό.

Δύο θέματα ακόμα:

Σχετικά με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Εδώ τι γίνεται; Εκτός αν δεν είναι καλή η διατύπωση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Το «αμισθί» έφυγε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Όχι, αφήστε το «αμισθί». Λέει, «Κατ’ εξαίρεση ο Πρύτανης, ο αναπληρωτής Πρύτανης και ο Κοσμήτορας μπορούν να διδάσκουν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο». Προφανώς αναφέρεστε σε όλους τους πρυτάνεις, όλους τους αναπληρωτές και όλους τους κοσμήτορες. Και παρακάτω λέτε, «…αμισθί, ασκώντας παράλληλα το…».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Το βγάλαμε το «αμισθί».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Καλά. Χειρότερο γίνεται.

Συνεχίζω: «…ασκώντας παράλληλα το διοικητικό, διδακτικό και ερευνητικό επιστημονικό έργο τους στο ίδρυμα στο οποίο ανήκουν». Δηλαδή, έχουμε πρυτάνεις, αναπληρωτές και κοσμήτορες, οι οποίοι, πέρα από το να ασκούν το διοικητικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στη σχολή τους, τους λέμε να υπηρετούν…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ναι, ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ, ολοκληρώστε, κύριε Κουράκη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Τελειώνω σε ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε, και ευχαριστώ.

Τους λέμε, λοιπόν, «Εσείς μπορείτε να διδάσκετε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο». Θεωρούμε ότι η ρύθμιση αυτή δεν στέκεται σε καμμία περίπτωση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Η διδασκαλία είναι εξ αποστάσεως.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι μία απασχόληση. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάνεις να ασκεί με αξιοπρέπεια ταυτοχρόνως όλα αυτά τα πολύ σημαντικά καθήκοντα. Θεωρούμε ότι παρέχετε εξουσία -αντί να διορίσετε προσωπικό- σε ανθρώπους που δεν θα έχουν τόσο μεγάλη εξουσία, γιατί έχουν ήδη μια πολύ μεγάλη εξουσία. Μπορούν να μπουν στα ερευνητικά προγράμματα, μπορούν να συμμετέχουν σε ένα σωρό διαδικασίες. Θεωρούμε ότι το διδακτικό προσωπικό των Ανοιχτών Πανεπιστημίων θα πρέπει να λυθεί με θέσεις μόνιμες κλπ..

Ένα τελευταίο, το οποίο θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό: Σας άκουσα να λέτε με πολύ μεγάλη έμφαση, κύριε Υπουργέ, για την τροπολογία για το «Αθήνα 1997», για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο το στηρίζετε ενθέρμως. Διερωτώμαι, πραγματικά: Δεν γνωρίζετε ότι ακυρώνονται, με αυτόν τον τρόπο, θεσμοί, όπως οικονομικές επιθεωρήσεις, Ελεγκτικό Συνέδριο, δικαστικές αρχές, που έχουν εκδώσει αναλυτικά πορίσματα με συντριπτικά στοιχεία για οικονομικές ατασθαλίες, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με αδικαιολόγητη υπέρβαση 10 δισεκατομμυρίων δραχμών; Από 9,2 έγιναν 19 δισεκατομμύρια. Μαύρες τρύπες! Ποιος δικαιούται να χαρίσει ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταλογισθεί υπέρ του ΙΚΑ;

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σας πω ότι εδώ και χρόνια έχουμε καταθέσει πληθώρα ερωτήσεων για το σκάνδαλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 1997», απαιτώντας τα πορίσματα και ασκώντας έλεγχο για τις καθυστερήσεις των ελέγχων.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Τελειώσατε, κύριε συνάδελφε. Δεν έχετε άλλο χρόνο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Τελείωσα, κύριε Πρόεδρε.

Διερωτώμαι, μόνο, πώς είναι δυνατόν να το δεχθείτε, όταν είναι συγκάλυψη ενός πελώριου σκανδάλου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσετε.

Ευχαριστώ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;
Για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ως προς την συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Σήμαντρων – Η ερώτηση της βουλευτή
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;