Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού

Αίγινα ,  3/12/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αρ. Πρ. : 9

ΠΡΟΣ :  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Γ.ΡΙΤΣΟΣ , ΔΟΕ ,  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 Συμπαράσταση  στην Προέδρο του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε ''Γ..Ρίτσος'' Ελισάβετ Παπαδοπόλου

   Πληροφορηθήκαμε την κλήση σε απολογία της συναδέλφισσας Ελισάβετ  Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε  ''Γ.Ρίτσος'' και αιρετού του Π.Υ.Σ.Π.Ε Λακωνίας από τη Διεύθυνση Π.Ε του νομού. Η κατηγορία που της προσάπτεται είναι αυτή της  αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας , κατηγορία αόριστη με την οποία μεθοδεύονται κάθε είδους διώξεις. Κατηγορία που ο αόριστος και ρευστά αξιολογικός της χαρακτήρας επιτρέπει στη διοίκηση να χαρακτηρίζει ανάλογα με τη συγκυρία και κατά το δοκούν οποιαδηποτε συμπεριφορά δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει με άλλα μέσα, ως αναξιοπρεπή, και έτσι να τη συντρίβει μέσω της πειθρχικής διαδικασίας. Κάθε είδους διώξεις μπορούν να στηθούν πίσω απ' αυτό το συγκεκριμένο κατασταλτικό κατασκεύασμα: από προσωπική αντεκδίκηση μέχρι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Στην περίπτωση της συναδέλφισσας Ελισάβετ τα πράγματα είναι συγκεκριμενα: η διώξη της είναι καθαρά συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα,στρέφεται ενάντια στη συνδικαλιστική της δράση και προσπαθεί να τη σταματήσει. Είναι μια ακραία αυταρχική ενέργεια που δεν στοχεύει μόνο την ίδια αλλά συνολικά το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα που αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στη μνημονιακή λεηλασία, τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία που τη συνεδεύουν. Η δίωξη έρχεται μέσα σ' έναν παροξυσμό αυταρχισμού και μιας προσπάθειας να εμπεδωθεί κλίμα φόβου και υποταγής για τους χώρους της εκπαίδευσης. Κοντά σ' αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η μνημονιακή υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να μεγαλώσει τη δεξαμενή των επιόρκων. Οι κατασκευασμένες περιπτώσεις επιόρκων, από αντιπάλους της πολιτικής του είναι ιδανική ευκαιρία και για τα δύο. Διώξεις παραγγέλνονται καθημερινά όχι μόνο ατομικά εναντίον συγκεκριμένων συναδέλφων, αλλά ακόμη και κατά ολόκληρων Συλλόγων διδασκόντων. Η συνδικαλιστική δράση όταν κινείται πέρα από τα όρια του κρατικού συνδικαλισμού και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες στοχοποιούνται καθημερινά, και πειθαρχικά και ποινικά. Το μνημονιακό καθεστώς δεν έχει καμιά δυνατότητα να αποκτήσει κοινωνικό έρεισμα, να στηριχτεί και να επιβιώσει , παρά μόνο με τη φόβο και τη βία. Στους χώρους της εκπαίδευσης η ακραία αυθαιρεσία που ζούμε καθημερινά και η πλήρης καταρράκωση των κοινωνικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών προυποθέτει το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης όταν αυτή είναι πραγματική και συνεπής.

  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εδραίωση αυτής της κατάστασης. Κάθε δίωξη που γίνεται για τέτοιους λόγους είναι δίωξη όλων μας και μας προετοιμάζει να ζήσουμε εργασιακά σ' ένα σχολείο που θα είναι φυλακή. 

 1. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το προχώρημα της δίωξης της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Ν΄απαιτήσουμε το άμεσο σταμάτημα της. Η Δ.Ο.Ε οφείλει να πάρει θέση απένατι σε μια τόσο προκλητική περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης. Το ίδιο και η ΟΛΜΕ αλλά και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

2. O διευθυντής που ανέλαβε την “ανάκριση'' να παραιτηθεί.Κανένας διευθυντής ή άλλο στέλεχος της εκπαίδευσης να μην αναλάβει τη διεξαγωγή της Ε.Δ.Ε

3. Να οριστεί μέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης έξω από τη διέυθυνση Π.Ε Λακωνίας.

4. Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι 4057/12 και 4093/12.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο                                                                                                     Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                  ΣΤ. ΛΑΓΙΑΚΟΥ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα