Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

   Πραγματικά μας προκάλεσε ευχάριστη εντύπωση το γεγονός,  ότι υπήρξε για πρώτη φορά, απάντηση του Δ/ντή Εκπ/σης Πειραιά   στη μέχρι τώρα σιωπή του, σε  καταγγελίες και διαμαρτυρίες  Δημοτικών αρχών, Επιτροπών Παιδείας, Συλλόγων γονέων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών.

Μόνο που  οι  καταγγελίες που έγιναν σε όλη τη Δ/νση Πειραιά για καταργήσεις και κλείσιμο σχολείων, υποβιβασμούς, αναστολή λειτουργίας, όχι μόνο ανυπόστατες δεν ήταν, αλλά συνοδεύονται με συγκεκριμένα στοιχεία. Στην  περιοχή του Συλλόγου μας των Νησιών του Αργοσαρωνικού είχαμε: οριστικό κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Αγίων με 8 μαθητές, υποβάθμιση του  Δημ. Βαθέος Αίγινας σε 3/θεσιο με 47 μαθητές (όριο 45),υποβάθμιση σε 4/θεσια αρχικά και κατόπιν πιέσεων σε 5/θεσια των 6/θεσιων σχολείων Μεθάνων και 1ο Ύδρας, και του 3/θεσιου 1ου Νηπιαγ. Αίγινας σε 2/θεσιο.

Για τη βιομηχανία των ΕΔΕ μπορεί να μην  γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό( για τις δήθεν μόνο 6 σε όλη τη θητεία του νέου Δ/ντή), αλλά γνωρίζουμε ότι μόνο τον μήνα που διανύουμε υπάρχουν 3 ΕΔΕ στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τον Πειραιά που μπορούσαν να αποφευχθούν αν η διοίκηση δεν είχε  « πάθος» με τις ΕΔΕ. Σκεφτείτε  λοιπόν-αναλογικά- πόσες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα με το πειθαρχικό καθεστώς των προηγούμενων μνημονιακών  κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα οι έγγραφες απολογίες για Δ/ντες, Πρ/νους και εκπαιδευτικούς είναι καθημερινό φαινόμενο για «ψύλλου πήδημα». Οκτώ  έγγραφες απολογίες έγιναν τον περασμένο χρόνο μόνο στα νησιά του Αργοσαρωνικού, από τις συνολικά 58 σε όλο τον Πειραιά για τη μη έγκαιρη επιβεβαίωση στοιχείων στο My school.

Και κάποιες αλήθειες για  το Νηπιαγωγείο Αγκιστρίου. Το ολοήμερο είχε 13 μαθητές (και όχι 20) ενώ όταν έμειναν 7 και δεν έκλεισε, αυτό δεν έγινε λόγω φιλανθρωπίας του Δ/ντή, αλλά λόγω νομιμότητας Φ.Γ1/12-9-201432/227/147146/ . Η δε προσπάθεια διευθέτησης  και επίλυσης του θέματος, ήταν η παρουσία του Δ/ντή στο σχολείο και η συνάντηση με τους γονείς και την Πρ/νη του Νηπιαγωγείου, «έγινε συνάντηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών που δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε μια σύγκληση απόψεων» όπως αναφέρει ο Δ/ντης Εκπ/σης. Μόνο που η συνάντηση έγινε χωρίς  την παρουσία της εγκαλούμενης Νηπιαγωγού. Το τι διημείφθη είναι άγνωστο, το μόνο γνωστό είναι ότι μετά την συνάντηση αυτή, οι γονείς άρχισαν να παίρνουν τα παιδιά τους από το ολοήμερο, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας, είπε ότι «έχει εμπιστοσύνη στο Δ/ντή και ότι το ολοήμερο τμήμα θα ξανανοίξει τη νέα σχολική χρονιά».

    Ονομάζει ο κ. Οικονόμου «ευνομούμενη πολιτεία» το μνημονιακό  κράτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο, με όπλο το νέο πειθαρχικό δίκαιο, καταπάτησε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες και μετέτρεψε το τεκμήριο αθωότητας του πειθαρχικώς διωκόμενου σε τεκμήριο ενοχής. Ακολουθώντας μάλιστα  αυτή τη γραμμή πιστά, στο έγγραφό του προς τον Σύλλογό μας, προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της σε εξέλιξη ΕΔΕ για το νηπιαγωγείο Αγκιστρίου , θεωρώντας δεδομένη την ενοχή της συναδέλφου. («διακοπή της φοίτησης των νηπίων , λόγω κακής συνεργασίας γονέων –εκπαιδευτικού»)

    Στη θέσπιση του νομικού πλαισίου που αφορά το πειθαρχικό δίκαιο οδήγησαν οι απαιτήσεις των μνημονίων και της τρόικας, για όσο το δυνατόν περισσότερες απολύσεις και αργίες και  στο δημόσιο. Η επίκληση οποιασδήποτε άλλης  άποψης περί «ατιμωρησίας σε όλα τα επίπεδα»  και «κακώς νοούμενης συνδικαλιστικής  προστασίας»  είναι αναπαραγωγή μιας ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένης επιχειρηματολογίας, που οδήγησε στη δαιμονοποίηση των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και στη δικαιολόγηση των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων και των αυθαιρεσιών σε βάρος τους.

Τα συμπεράσματα πλέον  ανήκουν σε όσους διαβάζουν τις παραπάνω γραμμές, αλλά και σε όσους μελλοντικά -εν όψει των κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης -δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι η  γραφειοκρατία, η τυπολατρία και η άνευ όρων αποδοχή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, βλάπτουν σοβαρά την εκπαίδευση. Γιατί κάποτε πρέπει να αποδίδονται  ευθύνες σε όσους δεν κατανοούν το ρόλο και τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στο δημόσιο αγαθό που λέγεται παιδεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

    ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                      ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ       Αίγινα , 1/4/2015

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ       Α.Π: 10 

     ΠΡΟΣ: Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

     ΚΟΙΝ.: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ -ΔΟΕ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;