Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Λακεδαίμονος "Ο Πλήθων"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ
«Ο ΠΛΗΘΩΝ»
Σπάρτη  4-12-2013
Αριθμ.πρωτ.: 252
Ταχ. Δ/νση : Μενελάου 19-23100 Σπάρτη  
Πληροφορίες :Κ. Σαρακίνη
Τηλέφωνο, Fax: (27310) 24308
ΠΡΟΣ : 
Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ, Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακό Δ/ντη, Μ.Μ.Ε.
 

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    Ένα ακόμη επεισόδιο στα σίριαλ των ΕΔΕ παίζεται στη Λακωνία με «παραγωγό» τη  Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Νομού. Αυτή τη φορά η ΕΔΕ ασκείται σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας με την ασαφή και γενικόλογη κατηγορία για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»

        Έπρεπε πράγματι κάτι να βρεθεί για να κατηγορηθεί η συνάδελφος επειδή, ως πρόεδρος και αιρετός, τελευταία είχε «ενοχλήσει»  με τις αποκαλύψεις αυθαιρεσιών και παραβιάσεων, με την καταγγελία της άθλιας πραγματικότητας  των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους. Είχε «ενοχλήσει» γιατί αταλάντευτα βρίσκονταν δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό υπερασπιζόμενη τα εργασιακά του δικαιώματα και εμπνέοντάς του το θάρρος απέναντι στο κλίμα φόβου που  επιχειρείται να επιβληθεί  σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. 

    Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό-πολιτικό και διοικητικό   χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση.  Επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς, να επιβάλει τη «σιωπή των αμνών» παράλληλα με τη  σφαγή όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

    Η δίωξή της φαίνεται πως «ήταν στα σκαριά» καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Τελευταία  διέρρεαν   φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να γενικευθεί η εμπέδωση  κλίματος   τρόμου.                        

    Η δίωξή της είναι πρωτοφανής από το γεγονός πως ποινικοποιείται η  τοποθέτηση-γνώμη  της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», επειδή είναι αντίθετη από αυτή της διοίκησης. Είναι ενέργεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της διοίκησης που με τον τρόπο αυτόν «δηλώνει» πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι συνάδελφοι,  θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν ταυτίζεται  με αυτή της διοίκησης!            

    Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στην πανελλαδική  βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή-αγωνίστρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, του  υπουργείου Παιδείας και της  διοίκησης. Με το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις αλλά και την απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους, επιχειρείται  η ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες  καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

    Στην προσπάθεια τους να εκποιήσουν τα πάντα χωρίς αντιδράσεις  ανακηρύσσουν ως εκτός νόμου και βαφτίζουν ως «άκρο» κάθε αγωνιστική φωνή  επιχειρώντας με τον οδοστρωτήρα των διώξεων να τσακίσουν κάθε αντίδραση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Θέλουν κάθε εργαζόμενο υποταγμένο στη βαρβαρότητα της νομοθεσίας των Μνημονίων και της ΕΕ, με σκυμμένο το κεφάλι στο περιβάλλον διάλυσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.

    Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου  έχουν τεράστια ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν ότι ταυτίζονται απόλυτα, μεθοδεύουν και καλύπτουν την  ενέργεια αυτή του Διευθυντή εκπαίδευσης Λακωνίας, η οποία αποτελεί το αποκορύφωμα σε μία σειρά παρόμοιων ενεργειών καθώς ήδη βρίσκεται σε αργία άλλος ένας συνάδελφος αφού τόλμησε να διεκδικήσει το δίκιο του στο διοικητικό εφετείο.               

·         Καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο και ομοσπονδία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε άμεσες αποφάσεις στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο και συγκρότησης μετώπου αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι σε αυτή την  φάμπρικα διώξεων.

·         Καλούμε τον «ανακριτή» διευθυντή να παραιτηθεί από την διενέργεια της ΕΔΕ. Κανείς συνάδελφος διευθυντής να μην αναλάβει την ΕΔΕ.

·         Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει κάθε συνδικαλιστική  και νομική κάλυψη.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Λακωνίας να βρίσκονται σε εγρήγορση για  να εκφράσουμε την άμεση και ενεργή συμπαράστασή μας με τη στήριξη κάθε εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα οργανώσουμε οι τοπικοί σύλλογοι.

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΡΑ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης