Thumbnail

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Επαναφορά της συνδικαλιστικής ζωής σε ημέρες χούντας επιθυμεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας με τη δίωξη που ασκεί σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας.

Η συνάδελφος εγκαλείται  με βάση το «νέο» πειθαρχικό για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι να κατηγορηθεί! 

Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό-πολιτικό και διοικητικό   χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση. Η δίωξη της  επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικού, να επιβάλει την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών.

Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευόταν, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.                           

 Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν  σχολείου και της  μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται τα  δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού  και τη δημόσια παιδεία.

Η δίωξή της είναι πρωτοφανής και αποτελεί ποιοτικό βήμα το γεγονός πως ποινικοποιείται η  τοποθέτηση-γνώμη  της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», επειδή είναι αντίθετη από αυτή της διοίκησης. Είναι ενέργεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της διοίκησης που «δηλώνει» πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!            

Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή-αγωνίστρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, του  υπουργείου Παιδείας και της  διοίκησης. Μετά το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις για πράξεις αγώνα εκτός υπηρεσίας, η δίωξη της συναδέλφου Παπαδοπούλου αλλά και η απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους, συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση και ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες  καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση είναι οι υλοποιητές της βαρβαρότητας του μνημονίου, αυτοί που σχεδιάζουν το σχολείο των ελαστικά εργαζόμενων και φτωχών εκπαιδευτικών, που κατεδαφίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, που θέλουν τους μαθητές αυριανούς αναλώσιμους στη ζούγκλα της αγοράς, που βάζουν στη γκιλοτίνα των περικοπών κάθε κοινωνική ανάγκη προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στην προσπάθεια τους αυτή ανακηρύσσουν ως εκτός νόμου και βαφτίζουν ως «άκρο» κάθε αγωνιστική φωνή, επιχειρούν με οδοστρωτήρα διώξεων να τσακίσουν κάθε αντίδραση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Θέλουν κάθε εργαζόμενο υποταγμένο στη βαρβαρότητα της νομοθεσίας των Μνημονίων και της ΕΕ, με σκυμμένο το κεφάλι στο περιβάλλον διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Είναι άμεση ανάγκη για σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα στο σύνολό τους να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή έστω και τυπική συνέχιση της αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα καθώς θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη, σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν ότι ταυτίζονται απόλυτα, μεθοδεύουν και καλύπτουν την απολυταρχική ενέργεια του Διευθυντή εκπαίδευσης Λακωνίας, τον οποίο το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει άμεσα να κηρύξει ως persona non grata. 

·                    Καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο και ομοσπονδία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε άμεσες αποφάσεις στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο και συγκρότησης μετώπου αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στη φάμπρικα διώξεων των αγωνιστών.

·                    Καλούμε τον «ανακριτή» διευθυντή να παραιτηθεί από την διενέργεια της ΕΔΕ. Κανείς συνάδελφος διευθυντής να μην αναλάβει την ΕΔΕ.

·                    Καλούμε τους συναδέλφους της Λακωνίας να εκφράσουν την άμεση ενεργή συμπαράστασή τους.

·                    Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει κάθε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΡΑ! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

   Η Πρόεδρος                               Για  το    ΔΣ                             Ο Γραμματέας

Κυριακή Νικολάου                                                                      Βασίλης Βατίστας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές