Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά"

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Προέδρου του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας και αιρετής εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ η «Αθηνά» καταγγέλλει την απαράδεκτη δίωξη της συναδέλφου  Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Προέδρου του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας και αιρετής εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, με την ασαφή και γενικόλογη κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Η δίωξή της έχει στόχο να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να καλλιεργήσει το φόβο και την υποταγή. Η συνάδελφος διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και διεκδίκησε για το δημόσιο σχολείο αυτά που δικαιούται.

Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά  διώξεων ενάντια σε κάθε αγωνιστή-στρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης.

Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

 

Ο Σύλλογος «Αθηνά» θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και κινητοποίηση υπεράσπισης της συναδέλφου.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και τη νομική σύμβουλό της να παρέμβει για να σταματήσει η ΕΔΕ και  να αποφασίσει κάθε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

 

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΡΑ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

Θέμα: Να σταματήσει άμεσα η δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Την επαναφορά της συνδικαλιστικής ζωής σε ημέρες χούντας επιθυμεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας με τη δίωξη που ασκεί σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας. Η συνάδελφος εγκαλείται  με βάση το «νέο» πειθαρχικό για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι να κατηγορηθεί!Διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό-πολιτικό και διοικητικό χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση. Η δίωξη της επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς, να επιβάλει την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών.  Η δίωξή της είναι πρωτοφανής και αποτελεί ποιοτικό βήμα το γεγονός πως ποινικοποιείται η τοποθέτηση - γνώμη της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», επειδή είναι αντίθετη από αυτή της διοίκησης. Είναι ενέργεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της διοίκησης που «δηλώνει» πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « η Αθηνά»

·        Καλεί τη διεύθυνση της Λακωνίας να σταματήσει αυτή τη δίωξη

·        Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συναδέλφισσα

·                     Καλούμε τον διευθυντή που ανέλαβε την «ανάκριση» να παραιτηθεί από την διενέργεια της ΕΔΕ. Κανείς συνάδελφος διευθυντής να μην αναλάβει την ΕΔΕ.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΡΑ! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)