Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου"

ΑΠ 135-2/3/15

Προς : Υπ. Παιδείας, Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, ΔΟΕ, τα μέλη 
Μαζική παράσταση του συλλόγου με αναπληρωτές Τετάρτη 4/3 στις 2μμ στη Δ/νση Αν Αττ.

Άμεση πληρωμή όλων των αναπληρωτών και των αναδρομικών τους για την προϋπηρεσία τους.

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τους αναπληρωτές σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/3, στις 2μμ στη Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των αναπληρωτών, τόσο του μισθού όσο και της προυπηρεσίας τους.

  • Τώρα να πληρώσει το Υπουργείο όλους τους αναπληρωτές.

  • Έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τεράστιας καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων αναδρομικών λόγω της προϋπηρεσίας τους, η οποία ακόμα δεν έχει περαστεί και οι ρυθμοί δείχνουν ότι οδηγούνται αναπληρωτές να πάρουν τα ανδρομικά τους για όλο το χρόνο, ακόμα και μετά το Πάσχα!!!

Δεν έχουν καμία ευθύνη οι αναπληρωτές ούτε για τα προβλήματα στα “τερτίπια” των υπουργείων για μεταφορά των κονδυλίων από το ένα σπο άλλο (από το Ανάπτυξης στο Παιδείας)

Ούτε για τι περικοπές στο προσωπικό, την υποστελέχωση σε διοικητικούς υπαλλήλους της Δ/νσης Αν. Αττικής αλλά και την καθυστέρηση στην ανάθεση του περάσματος των αναδρομικών με την εντολή για την έναρξη του μόλις τον Γενάρη! 

Είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται κάθε τόσο προβλήματα στην κανονική καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών συναδέλφων που αντρέπουν το στοιχειώδη προγραμματισμό στη ζωή τους. Δε φτάνει το άγχος και η ομηρία για το αν και πότε θα προσληφθούν και με τι όρους κάθε φορά. Δε φτάνουν οι περικοπές και ο μισθός που δε φτάνει τη στιγμή μάλιστα που πρέπει πολλοί συνάδελφοι να ξεσπιτωθούν και να γυρίσουν όλη τη χώρα για να μη χάσουν τη δουλειά. Αντιμετωπίζονται οι συναδελφοι αναπληρωτές ως εργαζόμενοι που μπορούν να υπομένουν τα πάντα και ταυτόχρονα να παρέχουν ανεπιρέαστοι και χωρίς προβλήματα την διδασκαλία τους!

Οι παλινωδίες και τα κατά καιρούς προβλήματα στην πληρωμή των αναπληρωτών  είναι το αποτέλεσμα των διαφορών τύπων αναπληρωτών που κρέμονται κάθε φορά από την κανονική ροή της χρηματοδότησης των κάθε είδους προγραμμάτων της ΕΕ και των διαφόρων μορφών εργασιακής σχέσης.

Και αυτά τα περιστατικά επαναφέρουν το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλειά όλων των εκπαιδευτικών για κάθε εκπαιδευτικό έργο και για όπου υπάρχει περιστασιακή ανάγκη και πρόσληψη αναπληρωτή αυτή να γίνεται μέσα από τον καρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση των κάθε είδους προσλήψεων μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο Πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Ο Γραμματέας

Ιωάννης Ρούπας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!