Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω

Αρ. Εξερχ: 6/Β/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρ. Φεραίου 20

Τηλ.210-5981932 

Αιγάλεω  8/ 12 / 2013

ΠΡΟΣ:

- Το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ  ΠΕ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ" (Μολάοι Λακωνίας)

-  Τα μέλη του Συλλόγου μας, Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε, Δ.Σ της ΔΟΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Μαύρες μέρες της χούντας θυμίζει η δίωξη που ασκεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Αιρετής του ΠΥΣΠΕ και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας. Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί ως Πρόεδρος και Αιρετός, έκανε το καθήκον της. Υπερασπίστηκε τον ηρωικό κλάδο μας, τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.). Η δίωξή της είναι συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Επιδιώκει να παρεμποδίσουν τη δράση της, να τρομοκρατήσουν συνολικά τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προχωρούν ανεμπόδιστα οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου και οι αυθαιρεσίες της διοίκησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόταν έμμεσες προειδοποιήσεις-απειλές με στόχο να σταματήσει τις καταγγελίες για τη στάση της διοίκησης.

     Η εκπ/κός Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί την εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν  σχολείου και της  μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) υπερασπίζεται αταλάντευτα τα  δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού  και τη δημόσια παιδεία. Η δίωξή της είναι πρωτοφανής μια και με αυτή ποινικοποιείται η  τοποθέτηση της Αιρετού και Προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», επειδή είναι αντίθετη από αυτή της διοίκησης.  Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες διώξεις που έχουν στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή-αγωνίστρια. Η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση αυτοί που σχεδιάζουν το σχολείο των ελαστικά εργαζόμενων και φτωχών εκπαιδευτικών, που κατεδαφίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, ξέρουν πως η πολιτική τους δεν μπορεί να σταθεί χωρίς το σιδερένιο αυταρχισμό-ολοκληρωτισμό, χωρίς τον τρόμο και το φόβο. Για αυτό το λόγο έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων εναντίον σε αιρετούς και συνδικαλιστες. Είναι όμως γελασμένοι! Το εκπαιδευτικό κίνημα, η μαχόμενη εκπαίδευση, δεν τρομοκρατείται και δεν υποτάσσεται! Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος. Τους αγωνιστές του κινήματος ξέρουμε να τους υπερασπιζόμαστε μέχρι τη δικαίωσή τους. Η Ελισάβετ δεν είναι μόνη!! Ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης, οργής και αγανάκτησης έχει απλωθεί ήδη σε όλη την Ελλάδα. Το ποτήρι ξεχείλισε. Αυτοί που σχεδιάζουν και υλοποιούν τέτοιες διώξεις έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή όλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Ο φόβος τώρα έχει αλλάξει στρατόπεδο!!!

·Καλούμε τον «ανακριτή» διευθυντή να παραιτηθεί από την διενέργεια της ΕΔΕ. Κανείς συνάδελφος διευθυντής να μην αναλάβει την ΕΔΕ.

· Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

·  Ο Σύλλογός μας θα κηρύξει στάση εργασίας και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση την Παρασκευή 13/12, στη Σπάρτη, ημέρα που η συναδέλφισσα καλείται σε απολογία. Η μεταφορά των διαδηλωτών θα γίνει σε συνεργασία με άλλους συλλόγους με λεωφορείο. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει στάση εργασίας και να καλύψει οικονομικά τις μετακινήσεις.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ- ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμεπα
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών
Tο θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για το Ίδρυμα καθώς εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών που...
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών