Thumbnail
Σύλλογος γονέων Ηλείας

       Αιτούμεθα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της μεταφοράς του Ειδικού Γυμνασίου από το χώρο των λυομένων στο Σκουροχώρι στο χώρο των λυομένων αιθουσών που στεγαζόταν μέχρι πρότινος  το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στην πάροδο Αγίου Γεωργίου, όπισθεν του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ειδικό Γυμνάσιο συστεγάζεται αναγκαστικά εδώ και κάποια χρόνια  με το ΕΕΕΚ Πύργου. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι ο χώρος πλέον είναι εντελώς ανεπαρκής για τη στέγαση των δύο αυτών σχολείων.  Την περσινή χρονιά είχαμε και το οδυνηρό φαινόμενο της συνδιδασκαλίας δύο τμημάτων στην ίδια αίθουσα. Επιπλέον υπάρχει νέος εξοπλισμός που παραμένει στα δέματα γιατί δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθεί. Έτσι κάποια δέματα μένουν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ υπάρχει και ένα θερμοκήπιο- υδροπονίο που αναγκαστικά παραμένει εκτεθειμένο έξω στο προαύλιο.

Η πρόταση για τοποθέτηση δύο επιπλέον λυόμενων αιθουσών (που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση τους), δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι η λύση αυτή είναι σπατάλη χρημάτων και δεν εξυπηρετεί ούτε προσωρινά τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.  

Για το λόγο αυτό προτείνουμε την προσωρινή μεταφορά στις λυόμενες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Πρόκειται για ένα έτοιμο σχολείο που θα δώσει τη δυνατότητα στα δύο σχολεία να λειτουργήσουν με επάρκεια χώρων. Εδώ θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι επίκειται και η έγκριση των λυκειακών τάξεων  του Ειδικού Γυμνασίου κάτι που θα μεγαλώσει τις ανάγκες σε αίθουσες του εν λόγω σχολείου. Γίνεται έτσι κατανοητό ότι εάν δεν μπορέσει να προχωρήσει η μόνιμη λύση την επόμενη χρονιά (κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Κολυρίου), δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο.

Γνωρίζουμε ότι οι λυόμενες αίθουσες δεν είναι η  ιδανική λύση για τη λειτουργία ενός σχολείου, σίγουρα όμως είναι πολύ καλύτερο η λειτουργία δύο σχολείων σε 20 περίπου αίθουσες από ότι σε 7 που λειτουργεί τώρα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη και ως εκ τούτο να ικανοποιήσετε το παραπάνω αίτημα μας.

 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

        & ΑΜΕΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ    

     «ΗΛΙΣ»

Ν.Ο. Πύργου Πατρών,

[κτήριο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ]

Τ.Κ 27100

ΤΗΛ -φαχ:2621360837-6977673592             

πληρ,Παπαδάτο Ιωάννη.                                

[email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς