Thumbnail
Απάντηση των εκπαιδευτικών φορέων

Επιμέλεια: Γιώργος Βατόπουλος

Ενώ οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μεγάλο αγώνα για την κατάργηση της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης, την ίδια ώρα που η εκπαίδευση παίρνει μια προσωρινή ανάσα από την τοξική μαυρίλα που είχε επιβληθεί με την αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επιμένει ...αξιολογικά!
Μάλιστα, την ίδια ώρα που υποκριτικά μιλάνε για "προβληματική και μη συναινετική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών", έχουν σαν βασικό καλεσμένο τον γνωστό για τις απόψεις του MacBeath John (Emeritus Professor, Faculty of Education, University of Cambridge), τον  διεθνώς, ο οποίος συνέβαλε να συνταχθούν τα 6 σενάρια του ΟΟΣΑ και αφού "μοσχοπούλησε" παγκοσμίως τα εργαλεία της αυτοαξιολόγησης και τις θεωρίες της αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση, έρχεται τώρα να φωτίσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς με νέες φαεινές ιδέες.

Το θράσος των διοργανωτών δεν εξαντλείται βέβαια εδώ. Τόλμησαν και έστειλαν και πρόσκληση στην τοπική ΕΛΜΕ και στον τοπικό Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών που την προηγούμενη περίοδο είχαν δώσει αγώνες για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση.

Παρκάτω είναι η απορριπτική απάντηση του Προέδρου Σπύρου Σβερκούνου στην Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας και του Προέδρου του ΣΕΠΕ Κορινθίας

Αξιότιμε  κε  Γ.Μπαγάκη,

    Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να παραβρεθούμε και να χαιρετίσουμε τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα: «Μεθοδολογία , πολιτικές , πρακτικές επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπ/κού που βασίζονται στο σχολείο».
 
   Επειδή:

 1) Στις εισηγήσεις των συνέδρων υπάρχουν και θέματα σχετικά με τον μηχανισμό της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας που στην σημερινή συγκυρία αποτελεί εργαλείο  κατηγοριοποίησης - διαφοροποίησης  των σχολείων , στοχεύοντας στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών στη γνώση.

 2) Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των εκπ/κών όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν απορρίψει με αγώνες την προσπάθεια επιβολής του πλαισίου της ΑΕΕ.

3) Υπό την πίεση του οργανωμένου κλάδου οι διαδικασίες έχουν πρακτικά «παγώσει» από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

    Σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα παραβρεθούμε στις εργασίες του συνεδρίου.


Ο  Πρόεδρος της  Α` ΕΛΜΕ Κορινθίας        Ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.                                                                                 
                                                                           Κορινθίας

 

            Σπύρος  Σβερκούνος                                         Ηλίας  Τσολακίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα