Thumbnail
ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Ενημερωτικό Δεκεμβρίου

Γιώργος Τρούλης

Ρέθυμνο, 26 Δεκεμβρίου 2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Τηλ. 6936841955

[email protected]
 

Προς τους Συναδέλφους μου
 

 Αγαπητοί Συνάδελφοι
 

 «Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου:

Σημαντική ενημέρωση για όσους συναδέλφους έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης»

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα παρακάτω θέματα:

·                     Αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου (5 αιτήσεις)

·                     Υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών πολυθέσιων Δ.Σ. και ενός ολιγοθέσιου,

·                     Ορισμός νέου προϊσταμένου σε Δημοτικό Σχολείο

·                     Μετακίνηση-Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 60

·                     Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ

·                     Ορισμός υποδιευθυντών-υπεύθυνων ολοημέρων (αναπληρωτών)  από 4/θέσια έως και 9/θέσια Δημοτικά Σχολεία

·                     Παράταση διάθεσης απόσπασης εκπαιδευτικού πέραν του διμήνου για υπηρεσιακές ανάγκες

·                     Τροποποίηση συμπλήρωσης ωραρίου αναπλ. εκπαιδευτικού ΕΣΠΑ Ειδικοτήτας κλάδουΠΕ06

·                     Συμπλήρωση υποχρεωτικού Ωραρίου αναπλ. Εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου κλάδων ΠΕ05-ΠΕ07

·                     Εκδίκαση ενστάσεων επί του πίνακα μορίων των υποψήφιων για μετάθεση εκπ/κών από Περιοχή σε Περιοχή και για μετάθεση από Περιοχή σε Περιοχή σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ, σχολ. έτους 2014-15, που είχαν κατατεθεί μέχρι και την ημερομηνία της συνεδρίασης του Συμβουλίου

Α) «Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου αναπληρωτών ΕΣΠΑ –παράλληλες στηρίξεις»

Έχω επισημάνει πολλές φορές, στο υπηρεσιακό συμβούλιο (κι όχι μόνο), ότι σε όλες τις διαδικασίες ανάδειξης κενών (ειδικής αγωγής) αλλά και τοποθετήσεων των αναπληρωτών συναδέλφων μας (γενικής και ειδικής αγωγής) θα πρέπει να γίνεται παρουσία του ΠΥΣΠΕ. Ο λόγος είναι προφανής. Αφενός για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας και αφετέρου για να είναι ενήμερο το υπηρεσιακό συμβούλιο εφόσον κληθεί να εγκρίνει συμπληρώσεις ωραρίου συναδέλφων.

Δυστυχώς στην επιτροπή για επιλογή των περιπτώσεων που θα δοθούν ως κενά στους συναδέλφους της παράλληλης στήριξης δεν συμμετέχουν οι αιρετοί (θα πρέπει να επανεξεταστεί από το νομοθέτη η παρουσία των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σε αυτή την επιτροπή), επομένως δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή των περιπτώσεων. Παράλληλα, στο Ρέθυμνο, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνείται να γίνεται η τοποθέτηση των αναπληρωτών παρουσία του υπηρεσιακού συμβουλίου, επομένως δεν γνωρίζουμε την πορεία της διαδικασίας που τηρείται.

Με τα παραπάνω γίνεται σαφές το παράδοξο… να καλείται το υπηρεσιακό συμβούλιο να εγκρίνει συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης, ενώ δεν συμμετέχει σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες. Ως αιρετός δεν αποδέχομαι τον διεκπαιρεωτικό ρόλο στον οποίο θέλουν να οδηγήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια. Επίσης είναι απαράδεκτο για μια πολιτεία  να παρέχει στους μαθητές που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης τις μισές μόνο ώρες (12 αντί για 24 ώρες). Τις υπόλοιπες ώρες τι θα κάνει ο μαθητής; Πώς θα στηρίζεται μέσα στη σχολική τάξη;

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία μας. Τα κενά στην ειδική αγωγή είναι πολλαπλάσια και τα καλύπτουν κατά το ήμισυ για να φαίνεται ότι υπάρχει “πρόνοια”. Ως αιρετός δεν συμμερίζομαι αυτές τις λογικές και φυσικά καταψήφισα, όπως και ο άλλος αιρετός, την έγκριση αυτών των συμπληρώσεων ωραρίου των παράλληλων στηρίξεων. Παιδί που έχει έγκριση παράλληλης στήριξης χρειάζεται εξολοκλήρου εκπαιδευτικό κι όχι μισό, όλα αυτά γίνονται για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η επιλογή της πολιτείας να κόβει από την εκπαίδευση των παιδιών μας για να εξοικονομήσει χρήματα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κοινωνικό κράτος.

Β) « Εκδίκαση ένστασης επί του πίνακα μορίων των υποψήφιων για μετάθεση εκπ/κών από Περιοχή σε Περιοχή »

Μέχρι τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου είχε κατατεθεί μία ένσταση. Επισημαίνω ότι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν μέχρι και την 31/12/2014. Η ένσταση του συναδέλφου γυμναστή είχε να κάνει με τα μόρια σχολικών μονάδων που έλαβε τα τελευταία χρόνια μιας και συμπλήρωνε ωράριο σε σχολική μονάδα του Ρεθύμνου χωρίς δική του αίτηση. Ο συνάδελφος διεκδικούσε να λάβει τα μόρια της οργανικής του θέσης στο σύνολό τους, που ήταν περισσότερα, κι όχι αναλογικά με τα μόρια του σχολείου συμπλήρωσης.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ είχα καταγγείλει τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί να μην γίνονται αιτήσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Η διαδικασία, όπως φαίνεται από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπει αιτήσεις δήλωσης προτίμησης. Το ΠΥΣΠΕ με δική του ευθύνη (ως αιρετός είχα καταψηφίσει τη διαδικασία) έκανε αυθαίρετα τις συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων, δίχως να ζητήσει αιτήσεις και δίχως να λάβει υπόψιν τις περισσότερες αιτήσεις που είχαν καταθέσει από μόνοι τους οι συνάδελφοι.

Σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο των μεταθέσεων και συγκεκριμένα στο κεφ. Δ παρ. 3.1.3 (στο σύνολό του) και ειδικότερα στα α΄,β΄& δ΄ (σελ. 16-17) προκύπτει ότι συνάδελφοι που συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή αποσπώνται, δίχως δική τους αίτηση, λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, εφόσον είναι περισσότερα. Ως αιρετός επομένως, στήριξα το αίτημα του συναδέλφου (εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΠΥΣΠΕ) και ζήτησα να εφαρμοστεί και σε όλους τους συναδέλφους που τους αφορά.

Για το λόγο αυτό όσοι συνάδελφοι ειδικοτήτων τοποθετηθήκατε για συμπλήρωση του υποχρεωτικού σας ωραρίου σε σχολεία με λιγότερα μόρια από την οργανική σας θέση, χωρίς δική σας αίτηση, και δεν έχουν προσμετρηθεί στους πίνακες που έχουν ανακοινωθεί να καταθέσετε άμεσα ένσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο των μεταθέσεων διεκδικείτε τα μόρια της οργανικής σας θέσης, εφόσον ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία,  από το σχολικό έτος 2002-2003. Επομένως στην ένστασή σας να βάλετε από ποια έτη διεκδικείτε τα μόρια της οργανικής σας.

«Χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ευχές»
 

Θερμές ευχές για όμορφες και οικογενειακές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές.

Το 2015, ας αξιοποιήσουμε με τη δύναμη της αισιοδοξίας και της συλλογικής μας βούλησης την ευκαιρία που κρύβει κάθε κρίση, διεκδικώντας αποφασιστικά ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια καλά με υγεία, αγωνιστικότητα και δημιουργικότητα!

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής
 

                                                     Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

                                                        Γιώργος Τρούλης

                                                      Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

                              

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected]. Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Arxaia-Athina
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Αν ρίξουμε μία ματιά στους δικανικούς λόγους της εποχής, αυτοί είναι γεμάτοι από δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και ένα σωρό άλλα εγκλήματα και απατεωνιές
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!