Thumbnail
«Δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή»

Στο αρχείο θέτει ο εισαγγελέας την έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής είχε καταγγείλει συγκεκριμένα τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος καταθέτοντας με την ιδιότητα του υπόπτου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο κ. Χαϊκάλης το περασμένο καλοκαίρι του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Εισαγγελέας εφετών Παναγιωτης Παναγιωτόπουλος στην επτασέλιδη πορισματική αναφορά του κρίνει οτι δεν συντρέχει λογος ποινικής διώξεως καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πορισματική έκθεση του εισαγγελέα εκτιμάται ότι η μη προσέλευση του κ. Αποστολόπουλου στο ραντεβού της 12ης Δεκεμβρίου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να εμφανιστεί και να προσφέρει το χρηματικό ποσό που καταγγέλλει ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης. «Κανείς δεν ειδοποίησε τον Γ. Αποστολόπουλο να μην πάει στο ραντεβού του» τονίζουν οι εισαγγελείς διότι «κανείς δεν γνώριζε το όνομά του ως τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου». Οι αστυνομικές αρχές το πληροφορήθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά την ακύρωση του ραντεβού.

Τραγελαφικές είναι οι περιγραφές των εισαγγελέων για το πώς παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο οι κκ. Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος. «Αν ήθελε να διαπράξει χρηματισμό ο Αποστολόπουλος, δεν θα κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Χαϊκάλη» υποστηρίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην έκθεσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος στη βιασύνη, όπως τη χαρακτηρίζει, με την οποία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τη δωροδοκία από πλευράς Αποστολόπουλου: «Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία του Χαϊκάλη ο οποίος ήρθε Σάββατο 6/12 το βράδυ να καταγγείλει μήπως τον προλάβει ο Αποστολόπουλος».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο εισαγγελέας καταλήγει ότι «δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γ. Αποστολόπουλου και δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του κινητού του... Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Χαϊκάλη».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.

«Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης» σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ