Thumbnail
Διαξιφισμοί και στο βάθος εκλογές

Ρήγματα και «διαχωριστικές γραμμές» κάνουν την εμφάνισή τους στο κυβερνητικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των «διαπραγματεύσεων» με την Τρόικα εντείνοντας τα σενάρια ελογών. Η όξυνση των αντιθέσεων κλιμακώθηκε μόλις χθες, με αφορμή την παρουσία δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης έκανε λόγο για «κομματικούς τοποτηρητές», εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του, καθώς είχε δηλώσει εκ των προτέρων την επιθυμία του να μην παρευρίσκεται κανένα στέλεχος των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις συνομιλίες.

Μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και του κ.Λαζαρίδη φέρεται άλλωστε να υπάρχουν διαφωνίες και ως προς τον τρόπο και το χρόνο υλοποίησης της εξόδου στις αγορές αντί νέου αναγκαστικού δανεισμού.

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να είναι και η σημερινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο την κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να χαράξουν μια κοινή γραμμή πλεύσης για το παζάρεμα με την τρόικα. Η συνάντηση γίνεται εξ αναβολής και έρχεται στον απόηχο των ενδοκυβερνητικών τριβών με τον ανταγωνισμό για την απόσπαση "πολιτικής υπεραξίας" από μια φαινομενική θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων να διογκώνεται.

Το κλίμα αστάθειας έρχεται να εντείνει και η αιφνιδιαστική παραίτηση που υπέβαλαν τρείς γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με το νόμο είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν 18 μήνες νωρίτερα.

Τσίπρας: Πιθανή η προκήρυξη εκλογών τον Οκτώβριο

Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Π.Γ., και μάλιστα για εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χειρισμών στη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ΑΥΓΗ, καθώς όμως είναι άδηλο αν η κυβέρνηση το τολμήσει τελικώς και πάει σε εκλογές, ή ακόμη και την αφήσουν να πάει σε κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογική ετοιμότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις