Thumbnail
ΑΣΕΠ αλλά χωρίς εξετάσεις;

Στις 26/2/15 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε πως μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα κατατεθεί πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή το οποίο εκτός των άλλων θα προβλέπει τα εξής:

1) Επανατοποθέτηση άμεσα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα σχολεία με επανασύσταση των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ.

2) Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του τρόπου προαγωγής των μαθητών που προέβλεπε η αντιδραστική μεταρρύθμιση για το Λύκειο της προηγούμενης κυβέρνησης.

3) Πάγωμα της αξιολόγησης με κατάργηση όλου του νομοθετικού πλέγματος που την θεμελίωνε.

Διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί

Κατά την κοινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με την ηγεσία του Υπ.Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως οι επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση θα συνυπολογιστούν στις 15.000  νέες προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Σ' αυτό το σημείο έγινε συζήτηση και από τη μεριά του Υπουργείου μετά από ορισμένες ασαφείς απαντήσεις ειπώθηκε τελικά ότι, θα επανατοποθετηθούν με το μισθό που έπαιρναν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Πάγιο και βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων είναι ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών και η κάλυψη των κενών στα σχολεία που από του χρόνου αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα πάρει δραματικές διαστάσεις. 

Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών  της επόμενης σχολικής χρονιάς καθώς αυτος θα αποτελέσει προιόν επεξεργασίας  ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δεν καταργείται ο ΑΣΕΠ - Διαψεύδει ο Υπουργός Παιδείας με ανακοίνωσή του - Τι αναφέρει ο Τάσος Κουράκης

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο δήλωσε πως: "Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή" ενώ πρόσθεσε ότι: "Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών" 

Τα κριτήρια που θα τεθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στον Απρίλη θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται:

• Προϋπηρεσία
• Επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
• Πτυχία-μεταπτυχιακά
• Γλώσσες
• Ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια)
• Οικογενειακή κατάσταση.
Τα παραπάνω θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και τυχόν προσθήκες. 

 

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι γνωστό τι βαρύτητα θα έχει το κάθε κριτήριο στο σύστημα που επεξεργάζεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου. Προτεραιότητα στους διορισμούς θα έχουν οι διοριστέοι του 2008 οι οποίοι εδώ και χρόνια αναμένουν το διορισμό τους.

Ένα επίσης ζήτημα που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι και η απόφαση του ΣτΕ 527/2015 σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο διορισμός των εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία (40%), 24μηνο και ΑΣΕΠ και 30μηνο.

500 προσλήψεις ωρομισθίων για ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα γίνουν 500 προσλήψεις ωρομισθίων για τα ΕΠΑΛ

Δεν δημιουργούνται νέα σχολεία - δεν μειώνεται το ωράριο γιατί συνδέονται με τις προσλήψεις

Σχετικά με τα τμήματα-σχολεία, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως παραμένουν ως έχουν και δεν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών - Δεν δημιουργούνται νέα σχολεία. Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά