Thumbnail
Φοιτητικοί σύλλογοι

Συνάδελφοι,

μετά από τις φοιτητικές συνελεύσεις που διεξήχθησαν χθες στο ΕΜΠ πάρθηκε απόφαση για άμεση σύγκληση Παμπολυτεχνειακής με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων.

Αδιαμφισβήτητα διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο εντός του Ιδρύματος καθώς μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα απασχολούν το σύνολο τη πολυτεχνειακής κοινότητας. Η ακόμα χαμηλότερη χρηματοδότηση, το άλυτο μέχρι σήμερα θέμα της διαθεσιμότητας-απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και μια σειρά πτυχών της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης (διαγραφές, Οργανισμοί, πιστωτικές μονάδες, αλλαγές προγραμμάτων σπουδών), αποτελούν κάποια από αυτά.

Ωστόσο κάνοντας μια ανάγνωση των τελευταίων γεγονότων κεντρική στόχευση της Κυβέρνησης αποτελεί η αυταρχικοποίηση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, που περνά μέσα από τις κινήσεις των νέων αντιδραστικών Πρυτάνεων. Κινήσεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που θα καταλύει οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας, θα δείχνει μηδενική ανοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κινητοποιούμενων στρωμάτων και θα προλειάνει το έδαφος για να εφαρμοστούν όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πιο εμφανές το παράδειγμα του Φορτσάκη στο ΕΚΠΑ, ο οποίος επιλέγοντας επιθετική τακτική προχωράει σε λοκ αουτ σχολών, σε κατάθεση αντιδραστικών προτάσεων (κατάργηση φοιτητικών συλλόγων) και στράτευση των ΜΑΤ και των ιδιωτικών security είτε εντός είτε στις πύλες των κτιρίων του ΕΚΠΑ.

Η κατάσταση στο ΕΜΠ παρά τις προσεχτικές κινήσεις της νέας Πρυτανείας δεν είναι διαφορετική. Ίσα-ίσα τα γεγονότα της Πέμπτης και η επιλογή της Πρυτανείας να κλείσει την πόρτα (που μέχρι τη στιγμή που έφτασαν οι φοιτητές ήταν ανοιχτή) στους 3.000 και πλέον φοιτητές για να κάνουν συντονιστικό στο χώρο του κάτω Πολυτεχνείου, η άρνηση να βγει άμεση ανακοίνωση που να καταγγέλλει το βίαιο ξυλοδαρμό των φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής (μια πρώτη ανακοίνωση βγήκε 2 μέρες μετά το συμβάν και έπειτα από 7 ώρες διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από το γραφείο του Πρύτανη), καθώς και τα γνωστά σε όλους μας γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης της Συγκλήτου, αποδεικνύουν την κατεύθυνση της νέας Πρυτανείας για τη λειτουργία του ιδρύματος.

Τη στιγμή όπου ο κ. Γκόλιας με ορισμένους ένθερμους υποστηρικτές προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα ''νόμος και τάξη'' εντός του ΕΜΠ, η απάντηση πρέπει να δοθεί ενιαία από το σύνολο των συλλόγων. Τη στιγμή όπου επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο Συγκλήτου που θα δρα συμβουλευτικά και όχι αποφασιστικά, καθώς όπως δήλωσε και ο Πρύτανης ''ακούω απόψεις αλλά άμα διαφωνώ εγώ παίρνω τις αποφάσεις'' το σύνολο των μελών και των συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας οφείλουν να επιδείξουν αναβαθμισμένα αντανακλαστικά. Ήδη οι φοιτητικοί σύλλογοι με μαζικά αποφασιστικά συλλαλητήρια και καταλήψεις δείχνουν έμπρακτα την εναντίωση τους σε όλα τα παραπάνω.

Προσκαλούμε όλους τους συλλόγους να συμμετάσχουν στην Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση τη Δευτέρα 24/11 και ώρα 14.00 στο κτήριο Διοίκησης.

 Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΜΠ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα