Thumbnail
Συνολική μείωση 400 εκατ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες

Προϋπολογισμός συνέχισης της λιτότητας θα είναι και ο φετινός, παρά τις αισιόδοξες «κορώνες» της κυβέρνησης για ανάπτυξη και φοροελαφρύνσεις.

Από το ήδη «πετσοκομμένο» πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα γίνουν επιπλέον περικοπές 400 εκατ. ευρώ, επηρεάζοντας καθοριστικά τους βασικούς τομείς που αφορούν τους κοινωνικά αδύναμους.

Σε αντίθεση θα αυξηθούν οι δαπάνες για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 83 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος , ξεπερνώντας τα 530 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων ανεργίας, με τη δικαιολογία ότι έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά της, με την αύξηση των μακροχρόνια ανέργων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα άτομα που παίρνουν επίδομα μειώνονται αντιστρόφως ανάλογα με την αύξηση της ανεργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα