Thumbnail
Εκπαίδευση

1.606 προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες με πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για δασκάλους και νηπιαγωγούς ενώ άλλες 973 προσλήψεις έγιναν μέσω του ΕΣΠΑ για τα Ολοήμερα σχολεία.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην πρωτοβάθμια δόθηκαν 1400 δεκάμηνες πιστώσεις, ήτοι 14.000 ανθρωπομήνες, διαπιστώνουμε ότι αξιοποιήθηκε το σύνολο των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για διάστημα περίπου 9 μηνών.

Από το ΕΣΠΑ μπορούν να γίνουν άλλες 194 προσλήψεις νηπιαγωγών για τα Ολοήμερα Σχολεία και 117 προσλήψεις δασκάλων. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου προβλέπει επόμενη φάση για τα Ολοήμερα στις 15 Οκτωβρίου.

Η δευτεροβάθμια διαθέτει 1.300 πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή 13.000 ανθρωπομήνες που μπορούν να δώσουν περίπου 1.450 προσλήψεις. Με τα έως τώρα δεδομένα θα γίνουν στην πρώτη φάση 900 προσλήψεις στις ειδικότητες ΠΕ02,03,04 οπότε θα μείνουν άλλες 600 πιστώσεις περίπου.

Την εβδομάδα που μας έρχεται αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο σε πρώτη φάση θα δώσει 4000 δεκάμηνες πιστώσεις που δεδομένης της καθυστέρησης των προσλήψεων μπορούν να δώσουν 4.500-4.600 προσλήψεις αναπληρωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και από την ενημέρωση που είχε από υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψε ότι έχουν καταγραφεί τα κενά στην ΕΑΕ και θα ζητηθούν περίπου 1000 θέσεις, από τις 4000 πιστώσεις που προβλέπονται από το ΠΔΕ για το σύνολο της Εκπαίδευσης. Η κατανομή των θέσεων αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, καθώς εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ1368
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ238
ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΕΣΠΑ344
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΕΣΠΑ629

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που προσελήφθησαν χθες οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 28 έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

 

Πηγή: Καλόγηρος Βασίλειος - Νews.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκύλος
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδω όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα»
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»