Thumbnail
Προσλήψεις αναπληρωτών

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η απόφαση είναι για υπογραφές.Η προθεσμία που θα δοθεί για να παρουσιασθείτε θα είναι τρεις εργάσιμες μέρες.Όποια μέρα του τριημέρου κι αν αναλάβετε η προυπηρεσία ,για τους πίνακες αναπληρωτών ,μετρά για όλους από την πρώτη μέρα που ορίζει η υπουργική απόφαση.Δηλαδή ή τη Δευτέρα πάει κάποιος/α ή την Τετάρτη ,η προυπηρεσία μετρά σπό τη Δευτέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ισχύει μόνο για την προυπηρεσία στους πίνακες.Όχι για τη μισθοδοσία,η οποία ξεκινά την ημέρα που ο καθένας /καθεμιά θα αναλάβει υπηρεσία.


 

Όπως αναφέρει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης σήμερα θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ για δασκάλους και νηπιαγωγούς,περίπου 2600.Είναι αυτή η α' φάση της φετινής χρονιάς, που γίνεται τέλος Σεπτέμβρη και η οποία ,παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό -θυμίζω τη δήλωση της κ.Κιάου για 10000 προσλήψεις ως τέλος Σεπτέμβρη-κινείται στα ίδια επίπεδα με την περσινή α' φάση(2479 προσλήψεις) που έγινε,όμως, στις 6 του Σεπτέμβρη.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ σημείωνει πως "είναι φανερό ότι με τόσες λίγες προσλήψεις δεν καλύπτονται τα χιλιάδες κενά στα σχολεία της ΠΕ-επισημαίνω ότι τα κενά για νηπιαγωγούς ξεπερνούν τις 2000 και για δασκάλους τις 5000 στη γενική- και χιλιάδες διδακτικές ώρες θα χάνονται εξαιτίας της έλλειψης εκπκών.Ταυτόχρονα οι τόσες λίγες προσλήψεις στην α' φάση δημιουργούν τεράστιες αδικίες και στην προυπηρεσία και στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.Ως αιρετός, έχω ζητήσει πολλές φορές ,τα τελευταία χρόνια,το 90% των προσλήψεων να γίνονται σε μία φάση για να μην υπάρχουν αδικίες.Φέτος αυτό μπορούσε να γίνει αφού οι προσλήψεις καθυστέρησαν τόσο πολύ και το υπουργείο έχει το σύνολο των κενών,αλλά και τις πιστώσεις."

"Σε ό,τι αφορά στην Ειδική αγωγή κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις,αφού δεν έχουν συνταχθεί ακόμη ούτε οι προσωρινοί πίνακες.Προσλήψεις ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ θα γίνουν την άλλη βδομάδα. Την άλλη βδομάδα αναμένεται επίσης να γίνει και η β'φάση για δασκάλους-νηπιαγωγούς από τις πιστώσεις του ΠΔΕ."  προσθέτει.
 

Το σύστημα ήδη τρέχει για τις σημερινές προσλήψεις. Στο alfavita.gr θα δείτε πρώτοι με εγκυρότητα όλα τα ονόματα. Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα