Thumbnail
Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία έως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες

Σε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών προσανατολίζεται ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς προκειμένου να λύσει, εν μέρει,  το θέμα των 20.000 κενών στα σχολεία.


Ετσι, σύμφωνα με την "Ημερησία" εκτός από τις προσλήψεις αναπληρωτών, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών, το οποίο ήδη από το 2013 είχε αυξηθεί κατά δύο ώρες. 


Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία έως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία έως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία. Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.


Η προηγούμενη αύξηση κατά δύο ώρες ίσως, λένε κάποιοι, δείχνει και την επόμενη.

Το ωράριο μετά τις αλλαγές του 2013

Μέχρι το 2012, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", οι δάσκαλοι δίδασκαν από 21 έως 24 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Οι καθηγητές από 16 έως 21 ώρες, πάλι ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Το 2012, το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών αυξήθηκε κατά δύο ώρες για όλες τις κατηγορίες. Τώρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα χρειαστεί να αυξηθεί ξανά κατά δύο ώρες. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί πέρα από τα διδακτικά καθήκοντα έχουν και τα διοικητικά, τα οποία τους προσθέτουν 9 ή 10 ώρες την εβδομάδα χωρίς αυτές τις ώρες να υπολογίζεται η προετοιμασία που πρέπει να κάνουν για τα μαθήματά τους στην τάξη, η διόρθωση των γραπτών κ.α.

Η αλλαγή που έγινε το 2013 ορίστηκε με σχετική εγκύκλιο, η οποία ανέφερε τα εξής: Το νέο εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας βάσει των διατάξεων προσδιορίζεται με βάση τον κλάδο, τα έτη υπηρεσίας και τη διοικητική θέση του εκπαιδευτικού. Οι καθηγητές φέτος θα εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα έως 18, ανάλογα με την προϋπηρεσία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας