Thumbnail
6η Συνεδρίαση, 23 Ιουνίου 2015

ΠΟΣΔΕΠ

6η Συνεδρίαση, 23 Ιουνίου 2015
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015


Θέμα: Για τις διώξεις πανεπιστημιακών και διοικητικών για τη συνδικαλιστική τους δράση

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις πανεπιστημιακών και διοικητικών για τη συνδικαλιστική τους δράση. Μετά τις διώξεις συναδέλφων στο ΑΠΘ, σειρά έχει ο συνάδελφος Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ στην προηγούμενη θητεία της καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ο συνάδελφος έλαβε κλήση από την Γενική Ασφάλεια για να καταθέσει, την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουνίου, ως ύποπτος για τα αδικήματα της «παράνομης κατακράτησης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» και της «διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση», με αναφορά σε όσα έγιναν στη Σύγκλητο στις 30/10/2014. Της κλήσης προηγήθηκε αίτημα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προς την ΠΟΣΔΕΠ να δώσει στοιχεία μέλους της με το «όνομα ή επώνυμο Σωτήρης το οποίο εισέβαλε στην αίθουσα της Συγκλήτου την 30-10-2014», κάτι που έγινε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.


Πρόκειται για ανυπόστατη κατηγορία, δεδομένου ότι η αίθουσα της Συγκλήτου είχε ανοικτές πόρτες, με παρόντα τηλεοπτικά συνεργεία. Επιπλέον ο συνάδελφος τοποθετήθηκε ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και μέλος της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων.


Εκτιμούμε ότι πρόκειται για κίνηση ποινικοποίησης της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης. Η ΕΓ εκφράζει την συμπαράστασή της στο συνάδελφο Παναγιώτη Σωτήρη, καθώς και στους συναδέλφους διοικητικούς που καλούνται στην Ασφάλεια με τις ίδιες κατηγορίες και δηλώνει τη ρητή αντίθεσή της προς την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα