Thumbnail

Χωρίς καθηγητή Αγγλικών εξακολουθεί να είναι το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κιμώλου, αν και έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Βεντούρης, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα. Σημειώνεται ότι στο νησί της Κιμώλου δεν λειτουργεί φροντιστήριο αγγλικών, ούτε κάποιος πτυχιούχος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία εναλλακτική λύση για όσα παιδιά επιθυμούν να μάθουν αγγλικά. Αναλυτικά, η διαμαρτυρία του δημάρχου έχει ως εξής:

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, καθώς μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου – ΛΤ Κιμώλου πληροφορηθήκαμε ότι αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος να διδάσκει Αγγλικά ΠΕ06.

Σας θέτουμε λοιπόν τα ερωτήματα: 1. Οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Κιμώλου οι οποίοι δεν διδάσκονται κοντά στους δύο μήνες το μάθημα των Αγγλικών το οποίο αποτελεί από τη βασική ξένη γλώσσα του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου, τι πρέπει να κάνουν; 2. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να μην υπολογίζουν σαν εξεταστέο ειδικό μάθημα τα Αγγλικά; 3. Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου πότε θα ολοκληρώσουν την ύλη για να εξεταστούν με Τράπεζα Θεμάτων; 4. Τέλος τα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου (με ένα δάσκαλο για όλες τις τάξεις) και του ολοήμερου (με ένα δάσκαλο και μόνη ειδικότητα την πληροφορική), δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία μιας ξένης γλώσσας; (Η εκπαιδευτικός ΠΕ06 του Γυμνασίου συμπληρώνει ωράριο στο Δημοτικό).

Επειδή στο νησί της Κιμώλου δεν υπάρχει Φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ούτε άλλη εναλλακτική λύση (πτυχιούχος Αγγλικών) και οι λίγες γνώσεις των μαθητών οφείλονται στον καθηγητή του Γυμνασίου (που πάντα φιλότιμα προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο), παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να μην στερούνται (συν τοις άλλοις) οι μαθητές της Κιμώλου το μάθημα των Αγγλικών, ώστε να μπορούν στο μέλλον τουλάχιστον να γνωρίζουν τα στοιχειώδη και να μην κοιτούν αμίλητοι τους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται το όμορφο νησί τους.

Βεντούρης Κωνσταντίνος

Δήμαρχος Κιμώλου

(φωτό: milosvoice.gr)

ΠΗΓΗ:  naxosnow.gr 

33 Experiences Anyone Who's Worked In A Mall Has Had

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
kleista sxoleia 2022
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
Ο διευθυντής αφού εντόπισε τη βολίδα αγνώστου διαμετρήματος, την παρέδωσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου