Thumbnail
Όλο το υλικό

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα για την πιστοποίηση Α επιπέδου. Ο Μαθηματικός Χαράλαμπος Κ.Φιλιππίδης συγέντρωσε όλο το σχετικό υλικό, το οποίο σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Κάποια πρώτα βασικά σχόλια

- Σημειώνουμε ότι η διάρκεια της εξέτασης είναι 2 ώρες και 30 λεπτά και όχι 3 ώρες όπως αναγράφεται στις επίσημες οδηγίες.
- Επίσης στην Βόρεια Ελλάδα η επιτήρηση στην Θεσσαλονίκη είναι πιο αυστηρή από την επιτήρηση σε άλλες πόλεις.
- Η βάση είναι 36/60 για να περάσεις και να πάρεις την πιστοποίηση.
- Τα Windows της εφαρμογής είναι τα 2000.
- Το "σκονάκι": 

Το βιβλίο που πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος:

Οδηγίες για την διαδικασία της εξέτασης πιστοποίησης:

Ασκήσεις πιστοποίησης από τον Γιάννη Σαλονικίδη:
http://users.sch.gr/salnk/webtestnt/index.htm

Ασκήσεις πιστοποίησης και εδώ:
 http://ima-edu.webnode.gr/products/%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%E2%80%99-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-/

Αλλά και εδώ:
 http://kostasxan.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1034.html

Η επίσημη σελίδα για την πιστοποίηση Α επιπέδου:
http://b-epipedo2.cti.gr/mis/

Δείτε και επιπλέον πληροφορίες από την σελίδα economu.wordpress.com: 

Πληροφορίες θα βρούμε στον Οδηγό ενημέρωσης εκπαιδευτικών για την πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α’ επίπεδο) (.pdf). Στις 29/01/2015, αρχίζουν τα προγράμματα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ). Η πιστοποίηση αυτή γίνεται σε ειδικά κέντρα πιστοποίησης ΚεΠΙΣ (Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι). Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις διαδικασίες αυτές συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά αίτηση (http://b-epipedo2.cti.gr/mis), μέχρι και 3 φορές. Για τη διαδικασία αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις, απαιτείται εκ των προτέρων, η απόκτηση κωδικών (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν). 

Οι  ημερομηνίες και ώρες των εξετάσεων ανακοινώνονται σταδιακά, σύμφωνα με το πλήθος των αιτήσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης. Οιιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση εργασίας (αποστολή στο fax: 210 3222135), από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου. Ακολουθούμε τη διαδορμή: http://b-epipedo2.cti.gr,  / [Υλικό Οργάνωσης-Διαχείρισης] / [Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ] / [Πιστοποίηση Α’ Επιπέδου] / [Έντυπα, Διαδικασίες] για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ύλη εξέτασης 
Ασκήσεις πιστοποίησης και δείγματα ερωτήσεων:

Β’ Επίπεδο__________________________

5η επιμορφωτική περίοδος (Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2014) – Ενημερωτικό σημείωμα (.pdf):
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 3222135), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης.  Η επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης. Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. (esos.gr). Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας – Manual (.pdf)

Υποδείγματα των απαιτούμενων βεβαιώσεων:

Υλικό θα βρείτε στις παρακάτω σελίδες:

Τι να διαβάσετε για τις εξετάσεις:

  • «Δομή» σεναρίου (Περιλαμβάνει έτοιμους τους τίτλους των ενοτήτων/υποενοτήτων ενός σεναρίου για εμπλουτισμό με τον επεξεργαστή κειμένου).
  • Διατύπωση στόχων (ρήματα και φράσεις που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη συγγραφή σεναρίων).
  • Ποιο λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί σε ένα σενάριο; Επιλογή λογισμικού ανά μάθημα. (ΠΗΓΗ: Μπαλκίζας Νικόλαος, ανάκτηση 2010).
  • Γιατί το «Χ» λογισμικό σε ένα σενάριο; Αιτιολόγηση χρήσης επιλεγμένου λογισμικού.

Ερωτήσεις κλάδου ΠΕ60-70 –  Δείγμα ΠΕ 60-70 (.pdf)

Διαβάστε περισσότερα: Υλικό Πιστοποίησης Β Επιπέδου

To Λογισμικό: http://ts.sch.gr

Πηγή: xkfilippidis.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vivlia
ΠΑΣΟΚ για πολλαπλό βιβλίο: Από εξαγγελία σε εξαγγελία, από αναβολή σε αναβολή
ΠΑΣΟΚ: Είμαστε στη δεύτερη τετραετία και ακόμα δεν υπάρχει τίποτα «απτό». Το θεσμικό πλαίσιο του Πολλαπλού Βιβλίου είναι «εκτός πραγματικότητας», και...
ΠΑΣΟΚ για πολλαπλό βιβλίο: Από εξαγγελία σε εξαγγελία, από αναβολή σε αναβολή
nosokomeio-meth
Νοσοκομείο Σωτηρία: «Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»
Όποιος έχει χρήματα μπαίνει στο χειρουργείο ακόμα κι αν δεν είναι δε καμιά λίστα του νοσοκομείου καταγγέλλουν οι γιατροί
Νοσοκομείο Σωτηρία: «Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»