Thumbnail
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος, που κατηγορείται για τοκογλυφία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, σύμφωνα με το υπ. Αριθμ 472 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Μέχρι να διεξαχθεί η δίκη, οι δικαστές αποφάσισαν να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη.

Ο 65χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση.

Η ιδιοκτήτρια της καπνεμπορικής εταιρίας φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης. Ο πρώην υφυπουργός όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων της έρευνας διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Στη δικογραφία εμπεριέχονται στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του κ. Ανθόπουλου και της συζύγου του.

Στην απολογία που είχε δώσει ο πρώην υφυπουργός στον ανακριτή, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται και φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα.

Ωστόσο, κατά την δικογραφία, ο κατηγορούμενος πρώην υφυπουργός, από το 2005 ως σήμερα δεν εμφανίζει επιστροφή καμίας δόσης από τα χρήματα και επιπλέον -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν προσκόμισε στη
Δικαιοσύνη κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα περί δανεισμού.

Η εμπλεκόμενη επιχειρηματίας, με την οποία ο πρώην υπουργός βρίσκεται σε αστική αντιδικία από το 2007, και η κόρη της  κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»