Thumbnail
ΠΕΣΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)

ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563  ΤΗΛ: 210 3230073 , 

210 3236544 , [email protected]   

Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr 

Αθήνα  

25.3.2015

Ενημερωτικό σημείωμα  για το ΜΤΠΥ

  1. Το  ΜΤΠΥ   ιδρύθηκε  το 1867 με πρωτοβουλία Δ.Υ, είναι ταμείο των Δ.Υ,  χωρίς εργοδοτική εισφορά (του Δημοσίου) και μέχρι τώρα συντηρείται από τις εισφορές των εργαζομένων  και από κοινωνικούς πόρους που καταργήθηκαν από 1.1.2015.

  2. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, το τζογάρισμα των χρημάτων μας στο χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI τον  Μάρτιο του  2012, η πολιτική απαξίωσης του ταμείου μας με αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι συνταξιοδοτήσεις  των τελευταίων μνημονιακών χρόνων, χωρίς προσλήψεις νέων, έχουν οδηγήσει το ταμείο μας σε αδυναμία να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις του. Κυβερνητικοί παράγοντες  από ΜΜΕ  δηλώνουν την αδυναμία του ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τον επόμενο μήνα.

  3. Το  Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του ταμείου και τη διάλυσή του. Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι πληρώνουν κάθε μήνα επί σειρά  ετών εισφορές και δε θα ανεχθούν να γίνουν παρανάλωμα της φωτιάς και να θυσιαστούν στο βωμό της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας. Αυτοί που οδήγησαν το ταμείο σε απαξίωση θα λογοδοτήσουν  στους μετόχους  και στους συνταξιούχους  και  θα τιμωρηθούν.

  4. Το ταμείο λειτουργεί με την αλληλεγγύη των γενεών. Οι νέοι πληρώνουν τις εισφορές τους και οι απόμαχοι μπορούν να απολαμβάνουν το  μέρισμά   τους. Καμία διάκριση  στην παροχή μερίσματος δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.  Όλοι θα παίρνουν το μέρισμά τους με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους.

  5. Για να προστατεύσουμε την περιουσία του ταμείου μας και  τις κρατήσεις των συναδέλφων μας,  για την  απρόσκοπτη λειτουργία του,  απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της  και να εγγυηθεί τη  συνέχιση της λειτουργίας του και τη βιωσιμότητά του  με κρατική   χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα  απαιτούμε την επαναφορά  των κοινωνικών πόρων που καταργήθηκαν από την  προηγούμενη  συγκυβέρνηση.  Η κοινωνική ασφάλιση οδηγήθηκε σε απαξίωση  από την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων παρά τη συγκάλυψη της αλήθειας που επιχειρείται  από τα ΜΜΕ  κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα  για την παροχή των συντάξεων. Σημειωτέον  ότι  με το κούρεμα  PSI του Μαρτίου  του 2012  ληστεύτηκαν από την κοινωνική ασφάλιση  13,5  δις.  ευρώ  και από την κατάργηση των πόρων  από όλα τα ταμεία τουλάχιστον   δις κάθε χρόνο.

  6. Το  Δ.Σ  της  Π.Ε.ΣΕΚ  με πρωτοβουλία  του απηύθυνε  πρόταση στην ΑΔΕΔΥ και την κάλεσε   να συγκαλέσει  σε σύσκεψη όλα τα σωματεία των συνταξιούχων Δ.Υ, το σύλλογο του ΜΤΠΥ, το Δ.Σ του ΜΤΠΥ, ΔΟΕ  και ΟΛΜΕ.

  7. Η σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί τελικά   τη Δευτέρα, 30  Μαρτίου, ώρα 2.30 μμ,  στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.  Το  Δ.Σ της Π.Ε.ΣΕΚ  καλεί  τα μέλη της  και τα Δ.Σ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  να συμμετάσχουν στη σύσκεψη.  Το μέλλον του ΜΤΠΥ   δεν αφορά μόνο τους 80.000 συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εν ενεργεία.

  8. Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα  πρωτοστατήσει  με συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες   στον  αγώνα   για τη σωτηρία του ταμείου.

                                                  Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 

               Ο   πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

           Τάσος  Σταυρόπουλος                                 Πόπη   Μαζοκόπου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nestle_logo.jpg
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
Η Nestlé προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με έρευνα
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ανήλικο θύμα να τιμωρείται διαμέσου της σύλληψης της οικογένειάς του και να «προστατεύεται» ο θύτης. Είναι  άραγε...
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας