Thumbnail
Σε ηλικία 49 ετών

Ο Γιάννης Δεληολάνης, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας και ποιητής, πέθανε την Κυριακή 13 Ιουλίου στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, σε ηλικία 49 ετών. Η υγεία του ήταν πολύ ταλαιπωρημένη, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Ιδρυτικό στέλεχος του περιοδικού Σινεμά, ο Γιάννης Δεληολάνης που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965, άρχισε να δημοσιεύει τα πρώτα κείμενά του στο περιοδικό «Οθόνη». Κατά καιρούς υπήρξε συνεργάτης περιοδικών («Βαβέλ», «Διαβάζω» κ.ά.), ραδιοφωνικών σταθμών («Ρόδον», «Capitol») και καναλιών της τηλεόρασης («Seven Χ»).

Ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που εξέδωσε είναι οι «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» και «Ανοιχτός ορίζοντας» (Ηριδανός, 2007 και 2009 αντιστοίχως), ενώ στο συγγραφικό - θεωρητικό έργο του ξεχωρίζουν τα βιβλία «Μέσα από τον σκοτεινό καθρέφτη: 13+3 κείμενα για τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ» και «Πολιτική του τρόμου» και τα δύο από τις εκδόσεις Futura (1997 και 2007, αντιστοίχως). Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2010, ο Δεληολάνης, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, δίδαξε ιστορία του κινηματογράφου στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 6 το απόγευμα από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας