Thumbnail
Συλλήψεις στελεχών της αστυνομίας, καρατομήσεις αξιωματικών και ξήλωμα στην ΕΥΠ εκθέτουν τον Δένδια 

Επιμέλεια: Χρήστος Κωστόπουλος 

Εννέα συλλήψεις αστυνομικών μέχρι στιγμής, το ξήλωμα στην ΕΥΠ και των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, όπως επίσης και τα αδιάσειστα στοιχεία για τη συνεργασία των ΜΑΤ και Χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι, υπενθυμίζουν ότι το «τάγμα» της Χ.Α. στην ΕΛ.ΑΣ είναι καλά δικτυωμένο.

Η διάψευση των δηλώσεων Δένδια στο περιοδικό unfollow  για ουδεμία «συστημική σχέση της Χ.Α. με την αστυνομία», έρχεται από όλα τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται ότι το δίκτυο ήταν αρκετά γιγαντωμένο και συνδεόταν με την κατά τόπους κάλυψη των «δράσεων» της οργάνωσης αλλά και με την προσωπική φύλαξη των βουλευτών της.

Μέχρι στιγμής η εμπλοκή της αστυνομίας με τη Χ.Α. αποκαλύπτεται ως εξής:

Τη Δευτέρα, 23/9 αποφασίστηκε η απομάκρυνση από το Σώμα δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ:

Του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννη Δικόπουλου και

Του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Κασκάνη.

Παράλληλα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ:

ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας,

ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και

ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Ευβοίας.

Η τελευταία σύλληψη αφορά τον  πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικός υποδιευθυντής, o οποίος περιλαμβάνεται μεταξύ των συναδέλφων του που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες για ανάμειξη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Δικογραφίες  για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων σχηματίστηκαν για τους παρακάτω αστυνομικούς, και εξετάζεται ποια ήταν η σχέση τους με την Χ.Α.:

Η ανθυπαστυνόμος και ο ειδικός φρουρός από τον Πειραιά, που έχουν συνδεθεί από την Αντιτρομοκρατική με την «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή, αλλά και ο αστυνομικός από τη Ρόδο που, όπως είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο το «Εθνος», εκπαίδευε χρυσαυγίτες σε πολεμικές τέχνες.

Με βαρύ οπλισμό στην κατοχή του, συνελήφθη και υπαρχιφύλακας της Ομάδας "Ζ", στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι των 40 mm με προσαρτημένο φακό σκόπευσης λέιζερ, μία δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, μία επαναληπτική καραμπίνα, μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, περισσότερα από 500 εξαρτήματα οπλισμού, καθώς και 106.800 ευρώ σε μετρητά

Αντίστοιχα, και ο 55χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε ως συνοδός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή (γνωστού ως Καιάδα) οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και λαθρεμπόριο.

Τρεις αστυνομικοί που  είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής (οι δύο του Ν. Μιχαλολιάκου και ο ένας του Π. Ηλιόπουλου), συνελήφθηκαν  καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων

Ο αστυνομικός φρουρός, που υπηρετούσε ως φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών. Πρόκειται για έναν 25χρονο που υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ.

Στο σπίτι 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική σιδερογροθιά.

Στο σπίτι 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια και στο σπίτι 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη, τα ξημερώματα, κατηγορούμενος ότι κατείχε εξαρτήματα όπλων.

Στο σπίτι 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη, τα ξημερώματα, κατηγορούμενος ότι κατείχε εξαρτήματα όπλων.

Στην ΕΥΠ ξηλώθηκε ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας - επικεφαλής της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που έχει μακρινή συγγένεια («στα όρια του τίποτα») με βουλευτή της Χρυσής Αυγής (είναι συνεπώνυμοι) είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη Δίωξη Ναρκωτικών μαζί με τον πρόσφατα παραιτηθέντα αντιστράτηγο Γιάννη Δικόπουλο.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα