Thumbnail
alfavita.gr

Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  στέλνει τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών ΔΕΠ των Ανώτατων Ιδρυμάτων παρακάμπτωντας την αντίθετη απόφαση της Συγκλήτου η οποία συνεδρίασε σήμερα και εναντιώθηκε στην δίωξη του Πρύτανη.

Αυταρχικός κατήφορος για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την ώρα που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο το μέτωπο αλληλεγγύης και υπεράσπισης στον Θεοδόση Πελεγρίνη και στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. 

Μέχρι και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός-κάλπη απέτυχε παταγωδώς δείχνωντας την αδυναμία που έχει το Υπουργείο Παιδείας και η φύλη τους να κάμψουν την απεργία.
 
Παρά την απόφαση της Συγκλήτου ο ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
 
Ο κ. Ρίζος θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη.
 
Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη, τότε θα γίνει η παραπομπή του οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του ΔΕΠ. Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα