Thumbnail
Η περίπτωση των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα

Έντονα ερωτηματικά για τις προθέσεις της, αλλά και για το αν η Διεύθυνση της οποίας ηγείται ασκεί τον εποπτικό ρόλο που προβλέπεται από το Σύνταγμα προκάλεσε η Διευθύντρια Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κ. Β. Ξυθάλη με επιστολή που απέστειλε στην ΟΙΕΛΕ και με την οποία ζητάει από την Ομοσπονδία στοιχεία για παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Η επιστολή αυτή της κ. Ξυθάλη έρχεται μετά από έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης (και όχι η ίδια…) στο σχολείο και ο οποίος αποκάλυψε μια σειρά παραβιάσεων της νομοθεσίας (αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου, αδήλωτα τμήματα, μη τήρηση ωρολογίων προγραμμάτων, ψευδής δηλωθείς αριθμός  ωρών διδασκαλίας σε κάποια μαθήματα, απλήρωτες υπερωρίες). Το πόρισμα του ελέγχου, αλλά και οι 22 σελίδες (!) της καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ κοινοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής η οποία έδωσε εντολή ελέγχου του σχολείου στην κ. Ξυθάλη. Θεωρούμε πως η κ. Διευθύντρια είναι πλέον εκτεθειμένη, διότι η Επιθεώρηση Εργασίας  αποκάλυψε αυτά που η ίδια έπρεπε να έχει αποκαλύψει σχετικά με τις παρανομίες του σχολείου. Ζήτησε λοιπόν από την ΟΙΕΛΕ να της δώσει στοιχεία για το σχολείο ωσάν να μην της φτάνουν οι 22 σελίδες της καταγγελίας μας, αλλά και το πόρισμα-καταπέλτης της Επιθεώρησης Εργασίας. Η τακτική της κ. Ξυθάλη μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η Διευθύντρια ΠΕ Ανατ. Αττικής ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική διότι ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή, δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε όσοι παρανόμησαν να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και η κ. Διευθύντρια. Προειδοποιούμε όμως ότι θα απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία και όσων επιχειρήσουν να συγκαλύψουν τις «καραμπινάτες» και αποδεδειγμένες, πλέον, παρανομίες του σχολείου.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να δώσει λύση στο πρόβλημα της πλημμελέστατης εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από τις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, ακόμη και σε διαπιστωμένες παραβάσεις υπάρχουν προσπάθειες συγκάλυψης. Πολλοί εκπαιδευτικοί μας ενημερώνουν ότι τα σχολεία τους είναι ενημερωμένα μέρες πριν (από ποιον, άραγε;) για τους δήθεν αιφνιδιαστικούς ελέγχους κάποιων Διευθύνσεων. Ακόμη όμως και στις σπάνιες περιπτώσεις που επιβάλλονται ποινές, πρόκειται για «ποινές-χάδι» που αποθρασύνουν τους ιδιοκτήτες. Το να εφαρμόζονται οι νόμοι και να υπάρχει σοβαρή εποπτεία δεν κοστίζει χρήματα. Αποκαθιστά όμως το κοινό περί δικαίου αίσθημα, κάτι που τόσο λείπει από την Ελλάδα του 2015.

Δείτε εδώ την πρώτη σελίδα της καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ.
Δείτε εδώ το έγγραφο της κ. Ξυθάλη.
Δείτε εδώ την απάντηση της ΟΙΕΛΕ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα