Thumbnail
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης άρχιζε από τον έλεγχο των διαιτητών

Αποκαλυπτικό είναι το βούλευμα  της δικαιοσύνης για τη λειτουργία εγκληματική οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το εισαγγελικό έγγραφο προκύπτει, ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης άρχιζε από τον έλεγχο των διαιτητών, προκειμένου να εξασφαλίζονται ευνοϊκά αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση επηρεασμού των διαιτητών από το κύκλωμα είναι αυτή του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, που είδε το φούρνο του στην Καλαμάτα να γίνεται συντρίμμια γιατί, όπως αναφέρει σε ένορκη κατάθεσή του, δεν υπέκυψε στις πιέσεις παραγόντων της ΕΠΟ να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα με την Ξάνθη με αποτέλεσμα να χάσει ο Ολυμπιακός.

Δυο φορές χαστούκισε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης τον δημοσιογράφο Γιώργο Ταμπακόπουλο σε εστιατόριο του Χαλανδρίου όπως ο ίδιος κατέθεσε, απειλές σε βάρος της ζωής του δέχτηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού ο Αντώνης Καρπετόπουλος, θύμα κουκουλοφόρων έπεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλαράς, ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά με εντολή Μαρινάκη, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, απολύθηκε από το μέσο που εργαζόταν.

Το κύκλωμα πάντως ήθελε να έχει προσβάσεις παντού προκειμένου να περνά τις θέσεις του ακόμη και σε επίπεδο επιρροής της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικός ο διάλογος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με στενό του συνεργάτη προκειμένου να προσεγγίσουν εκδότες για να επηρεάσουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ώστε να μην εγκριθεί δάνειο στον Παναθηναϊκό.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας είναι κατηγορηματικός για την υπόθεση και υποστηρίζει οτι πρόκειται για ακραία εγκληματική οργάνωση.

Το εισαγγελικό πόρισμα επικαλούμενο ένορκες καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή αχυράνθρωπο του κ. Μαρινάκη. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της επιρροής που άσκησε ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Πλατανιά στην αναμέτρησή της με την Παναχαϊκή για να ανέβει κατηγορία η ομάδα των Χανίων.

Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δικαστικό έγγραφο:

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Για την ώρα, η δημόσια παρουσίαση της συμφωνίας προέρχεται κυρίως από τον ίδιο τον Τραμπ. Η αλήθεια βρίσκεται στις επόμενες ώρες/ημέρες, όταν Ισραήλ...
Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
ergazomenoi
Σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία εργαζομένων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Μέσα στον καύσωνα, χωρίς ψύξη και σκίαση, υπάλληλοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες με αμίαντο, σπασμένα έπιπλα και μηδενική συντήρηση
Σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία εργαζομένων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
απθ
ΑΠΘ: Αλλαγή πρύτανη με καταγγελίες για συναλλαγές και «ξεπούλημα» της περιουσίας του Πανεπιστημίου
Καταγγελίες για «συναλλαγές» και «ανταλλάγματα» στην εκλογή πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΑΠΘ: Αλλαγή πρύτανη με καταγγελίες για συναλλαγές και «ξεπούλημα» της περιουσίας του Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτικός
Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των εκκαθαρισμένων πινάκων για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ΕΒΠ/ΕΕΠ για τον Ιούνιο 2025
Η ομάδα εκκαθαριστών προχώρησε στην τελική δημοσίευση των πινάκων για όλες τις βαθμίδες, δίνοντας τέλος στην αναμονή των ενδιαφερομένων
Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των εκκαθαρισμένων πινάκων για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ΕΒΠ/ΕΕΠ για τον Ιούνιο 2025